U petak i subotu "Bjelopoljski bazar"

“Ovaj Bazar kreativnosti je osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora," kazala je direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović
1 komentar(a)
Bjelopoljski bazar, Foto: TO Bijelo Polje
Bjelopoljski bazar, Foto: TO Bijelo Polje
Ažurirano: 26.12.2017. 13:34h

"Bjelopoljski novogodišnji Bazar" je manifestacija na kojoj se promovisu tradicionalne vrijednosti, poput domaće radinosti, kuhinje, starih zanata, narodnih rukotvorina kao i ponuda naših hotela, restorana, svih subjekata zaposlenih u turističkom sektoru“, kazala je na konferenciji za novinare direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović, povodom “Bjelopoljskog novogodišnjeg bazara”, koji će se na gradskom trgu održati 29. i 30. decembra.

“Ovaj Bazar kreativnosti je osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora, preko svojih ručno rađenih višenamenskih i unikatnih predmeta iz svih oblasti primjene umjetnosti, rukotvorina i modnog dizajna, suvenira i domaće radinosti kao i smeštajnih kapaciteta u turističkom sektoru.

“Kupovinom ovih proizvoda posjetioci daju doprinos očuvanju tradicije, starinskih i umetničkih zanata. Svjesni činjenice da je sjever Crne Gore bogat turističkim potencijalom koji još uvijek nije valorizovan u pravoj mjeri, ova manifestacija pokazuje da je naše područije bogato ne samo prirodnim resursima, već i ljudskim potencijalima koji svojim, radom, trudom i kreacijom zaslužuju da se njihov proizvod više približi svima nama”, kazala je Obradović.

Pored nje na konferenciji su govorili direktorica TA “Rams” Sabina Ramović i Jasmin Ćorović, ispred Sektetarijata za ruralni razvoj.

Tradicionalni bazar organizuju Turistička organizacija Bijelgo Polja, Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj opštine Bijelo Polje, TA Rams, Kancelarija za mlade i Centar za kulturu.

Bonus video: