Vujović: Ne dozvolite DPS-u da napravi "najljepši zatvor na svijetu"

Udar na javni servis i Agenciju za elektronske medije, smatra član Predsjedništva SDP, čin je ogoljenog nasilja nad pravnom državom
70 pregleda 11 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2017. 12:13h

Socijaldemokratska partija (SDP) podržava sjutrašnji protestni performans povodom partijskog nasilja nad Javnim servisom u organizaciji više nevladinih organizacija, i poziva građane da prisustvom daju podršku uspostavljanju profesionalne i nezavisne RTCG, poručuju iz te partije.

Kako ističe Ivan Vujović, član Predsjedništva SDP, ovim se daje podrška radu i svim onim institucijama, "istina malobrojnim", koje se trude da se svojim profesionalnim odnosom odupru "nastojanjima DPS i satelita da od njih naprave običan partijski servis za obračun sa političkim oponentima."

Udar na javni servis i Agenciju za elektronske medije, smatra Vujović, čin je ogoljenog nasilja nad pravnom državom, pa je stoga čitava demokratska javnost, kazao je on, dužna da digne svoj glas i suprotstavi se gaženju osnovnih demokratskih standarda.

"DPS od Crne Gore očigledno želi da napravi „najljepši zatvor na svijetu“ kako su lideri ove stranke saopštavali kada su političke protivnike progonili devedesetih godina. Zato se svim silama trude da obesmisle i čak zaustave proces evropskih integracija rušeči osnovne postulate vladavine prava i slobode medija," kazao je Vujović.

SDP će, kako je rekao, zbog dešavanja oko Javnog servisa pokrenuti inicijativu kojom će od opozicionih kolega zatražiti da se zajedničkim pismom obrate Johanesu Hanu, budući da bi se, smatra Vujvoić, ovim činom i vraćanjem partijske RTCG i do kraja srušilo povjerenje u izborni proces i dodatno produbila poltička nestabilnost.

"SDP opet poziva premijera Markovića da objelodani sadržaj pisma komesara Hana povodom situacije oko Javnog servisa i da kao funkcionalno najodgovorniji za proces EU integracija iznese svoj stav po ovom pitanju. Marković bi trebalo da zna da su državni interes, proces integracija i EU standardi važniji od partijskih interesa i PINK standarda," poručio je član Predsjedništva SDP.

Bonus video: