Struja i zakrčeni putevi tjeraju turiste

Ljudski faktor glavni problem na početku skijaške sezone u Kolašinu, pandemija koronavirusa u drugom planu

52388 pregleda 141 reakcija 64 komentar(a)
Velike gužve na putu ka skijalištu, Foto: Dragana Šćepanović
Velike gužve na putu ka skijalištu, Foto: Dragana Šćepanović

Najveći problemi ovogodišnje kolašinske turističke zimske sezone nijesu pandemija koronavirusa, ili nedostatka snijega, već goste sa skijališta tjeraju nedostatak struje i neočišćeni i zakrčeni prilazni putevi.

Na državnom i privatnom ski-centru struje nije bilo od 26. do 28. decembra minule godine. Državni Ski-centar Kolašin 1600 bio je bez struje i dva dana kasnije i u petak 8. januara. Na Božić, na tom skijalištu bilo je i struje i snijega, ali i, kako tvrde, više od 1.000 ljubitelja snijega i sportova na snijegu.

U danima sa urednim napajanjem, posjetom su zadovoljni i na privatnom Ski-centru Kolašin 1450. Međutim, to skijalište bez struje je bilo 7. januara, ali i narednog dana do podne. Kvar je nastao na dijelu mreže koji sami održavaju, pa su iz CEDIS-a saopštili da problemi sa napajanjem nijesu njihova nadležnost.

Struju na državni Ski-centar, vrijedan 17 miliona eura, tvrde u selu Rijeka Mušovića, “dovode“ truli drveni stubovi dalekovoda i više puta prevezivane žice. Zbog takvog stanja, objašnjava mještanin tog sela Milo Grujić, tokom noći između četvrtka i petka, usljed jakog nevremena, jedan od stubova se zapalio. Gorio je sve dok ga ekipe CEDIS-a nijesu zamijenile...

Krajem minule godine, Grujić je kazao “Vijestima” da je umalo poginuo od pokidane žice istog dalekovoda. Tek poslije dugih pregovora i obećanja CEDIS-a da će izmjestiti stub sa Grujićevog imanja, dozvolio je da se obavi popravka, to jest obezbijedi uredno napajanje Ski-centra Kolašin 1600.

“Stub koji je na mojem imanju, nije u boljem stanju od onog koji se zapalio. Popravke na tom stubu i dalje prevezivanje žica, ukoliko se ponovo pokidaju, neću dozvoliti. Čvrsta obećanja iz CEDIS-a sam dobio da će izmjestiti taj dio infrastrukture sa mojeg imanja“, objašnjava sada Grujić.

Kako su “Vijestima” kazali u CEDIS-u, stub ze zapalio zbog proboja izolatora, uzrokovanog jakim nevremenom.

Gorio stub
Gorio stubfoto: Dragana Šćepanović

U pismu koje su poslali Grujiću pred novu godinu piše da će CEDIS “preduzeti sve potrebne aktivnosti na pronalaženju tehničkog rješenja na izmještanju ili kabliranju dionice DV 35KV Breza-Rijeka Mušovića“.

Još 2016. godine, taj posao bio je u trogodišnjem planu. Tada je planirano da se “kompletan nadzemni vod tog dalekovoda ukloni, tako što će se od trafo-stanice Breza do male hidroelektrane “Rijeka Mušovića” izgraditi kablovski podzemni vod“.

Zbog neredovnog snabdijevanja električnom energijom, iz Skijališta Crne Gore više puta su se izvinjavali gostima.

“Izvinjavamo se svim turistima koji su jutros krenuli na skijanje i doživjeli neprijatnost zbog nestanka električne energije, ali ski-centar nije radio isključivo zbog navedenih okolnosti na koje nismo mogli uticati jer nisu u našoj nadležnosti. Obavještenje za javnost povodom nestanka struje nijesmo mogli izdati prije 9 sati kada smo i zvanično obaviješteni da je u pitanju veći kvar“, saopštili su iz tog preduzeća u petak.

Kolaps na saobraćajnici do skijališta

Dan pred Božić bilo je struje, ali se do skijališta teško stizalo, a još teže vraćalo. Kolaps saobraćaja na prilaznoj saobraćjnici zadržao je posjetioce kolašinskih skijališta i po više sati u kolonama. Oni koji su taksi vozilima stigli do skijališta, bili su prinuđeni da po više kilometara pješače kako bi se “na pola puta“ sreli sa taksistima...

Iz Ski-centra Kolašin 1600 objasnili su da ništa od toga nije njihova odgovornost i ponovo se izvinjavali posjetiocima.

“Minulih dana smo pisali urgencije policiji, ali i Direkciji za saobraćaj. U toku januara neophodna je stalna asistencija policije na prilaznoj saobraćajnici Ski centru. Te zahtjeve smo ponovili. Izuzetno mi je žao što naši gosti doživljavaju neprijatnosti, ali razlog za takvo stanje nije naša odgovornost. Naša dva parkinga su očišćena, njihov kapacitet je oko 350 mjesta. Očišćeno je i 700 metara puta ka katunu Vranjak “, saopštio je direktor skijališta Saša Jeknić.

Policija pokušava da uspostavi red
Policija pokušava da uspostavi redfoto: Privatna arhiva

Zbog čega je saobraćajnica bila zakrčena, a parking prostor neočišćen, “Vijestima” nijesu odgovorili iz Ski-centra Kolašin 1450. Pređašnji parking prostor na tom skijalištu ove sezone značajno je smanjen, zbog gradnje nekoliko hotela.

No, tokom minule sedmice, ni preostali dio parkinga nije bio očišćen, pa su posjetioci tog ski-centra automobile parkirali uz put prema državnom ski-centru, što je izazvalo haos na saobraćanici i bijes posjetilaca.

3.500 skijaša registrovano je u 2021. na državnom ski-centru, precizirao je Jeknić

Jeknić je juče saopštio “Vijestima” da “smo svjedoci da se zajedničkim djelovanjem Ski-centra Kolašin 1600, Uprave policije, Crna Gora Puta i Cedis-a postižu maksimalni rezultati” i zahvalio se rukovodiocima tih državnih institucija.

“Mi ćemo nastojati da im u svemu maksimalno izađemo u susret i pružimo svu traženu asistenciju. Tako smo i danas angažovali i dodatna četiri redara koji su pružali svu neophodnu pomoć kako bi se što lakše došlo do nas i našlo slobodno parking mjesto. Korona nam je pokazala da i te kako imamo potencijala kod nas samih u Crnoj Gori, o čemu svjedoče i ovolike gužve... Ostaje da se što bolje pripremimo za predstojeći period kako bi korisnici naših usluga mogli da se što prijatnije osjećaju”.

Sve podređeno domaćem gostu

Jeknić je istakao da je državni Ski-centar Kolašin 1600 “u potpunosti spreman sa kompletnom infrastrukturom sa kojom raspolaže”.

Kazao je da su fokusirani na domaće i regionalno tržište.

“Sve je podređeno domaćem gostu. U ponudi je 10,5 kilometara staza, kao i ugostiteljski kapaciteti restorana i kafe-bara Troglava. Visina sniježnog pokrivača je 70 centimetara u podnožju do 115 na vrhu... Dnevna posjećenost je oko 1.000 gostiju i oko 550 skijaša”.

Istakao je da na parkingu ima 450 mjesta i da ih svakodnevno uređuju.

Bonus video: