Zirojević: Ministarka prozvala Mugošu za nešto što je i sama radila

"Nije nimalo kolegijalno, niti pošteno, prozivati nekog za nešto što ste i sami radili"

17871 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević objavio je da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović primala dodatak na platu za koji je, kako je naveo, danas prozvala bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugošu.

Borovinić Bojović je danas kazala "da je uvidom u razne dokumente kao i visinu plata, odnosno platne spiskove "veoma lako moguće ući u visinu platne liste direktora IJZ koji je prethodno bio na funkciji (Boban) Mugoše".

"Sve vrijeme prošle godine imao je mjesečni stimulans od 350 eura na već visoku platu - sve ono što je zapravo ulagano u borbu protiv kovida sa druge strane imalo je i svoju cijenu", rekla je Borovinić Bojović.

U izvještaju o prihodima i imovini koji je Zirojević objavio na Tviter nalogu može se vidjeti da Borovinić Bojović tokom 2020. godine samo u avgustu nije primila varijabilu.

"Kao što možemo vidjeti, ni ministarka Jelena Borovinić Bojović nije odbijala ove dodatke na platu za koje proziva Bobana Mugošu. Da ne budem shvaćen pogrešno, mislim da je ovo sasvim u redu. Samo nije nimalo kolegijalno, niti pošteno, prozivati nekog za nešto što ste i sami radili", naveo je Zirojević.

Bonus video: