PzP pokreće inicijativu za obilježavanje parking mjesta za trudnice u Podgorici

Poslaće zahtjeve tržnim centrima i trgovinski lancima da ustupe i obilježe parking mjesto za trudnice
77 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2017. 16:34h

Odbor Glavnog grada Pokreta za promjene pokrenuće inicijativu kod nadležnih službi u Glavnom gradu za obilježavanje parking mjesta za trudnice u Podgorici.

Članovi odbora Glavnog grada Pokreta za promjene zajedno sa poslanicom u Skupštini Crne Gore Brankom Bošnjak danas su na prakingu ispred Doma zdravlja na Starom aerodromu obilježili parking mjesto namijenjeno trudnicama.

"Obilježavanjem prvih parking mesta za trudnice poslata je poruka podrške svim trudnicama, ali ujedno i apel drugim institucijama da rezervišu parking mjesta za trudnice kako bi im tim gestom olakšali svakodnevnicu. Poslaćemo zahtjeve tržnim centrima i trgovinski lancima da ustupe i obilježe parking mjesto za trudnice. Ova akcija je dio kampanje "Humanije lice Podgorice" koju sprovodi odbor Glavnog grada Pokreta za promjene", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Glavnog grada Pokreta za promjene.

Dodaju da je jedan od najvećih problema saobraćaja u Podgorici nedostatak parking mjesta.

"Problem nedostatka slobodnih parking mjesta, posebno pogađa buduće majke, odnosno trudnice koje učestvuju u saobraćaju. Majke trudnice u Crnoj Gori su veoma aktivne tokom svoje trudnoće, tako da velika većina njih upravlja automobilom. Po istraživanjima koja je sprovela Mreža mladih Pokreta za promjene, preko 80 odsto trudnica smatra da bi u Podgorici trebalo uvesti parking mjesta koja su rezervisana za trudnice, kako bi se budućim majkama olakšalo kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Najznačajnija mjesta koja bi u najkraćem mogućem roku trebala da dobiju parking za trudnice su zdravstvene ustanove, državne institucije, pošte, apoteke, banke, tržni centri i trgovinski lanci", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: