zbog odrona do kojeg je došlo u ponedjeljak

Put ka Pinješu i dalje blokiran, Nrekić: Klizište od preko 3.600 metara, veoma je opasno i za kuće

Prema riječima predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića, u toku dana će na klizište izaći ekipa stručnog Tima za obrušavanje, kako bi što prije započeli sanaciju

4063 pregleda 9 komentar(a)
Nrekić, Foto: Mediabiro
Nrekić, Foto: Mediabiro

Put ka naselju Pinješ u Ulcinju i dalje je blokiran, usljed jučerašnjeg odrona, piše agencija Mediabiro.

Prema riječima predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića, u toku dana će na ovo klizište izaći ekipa stručnog Tima za obrušavanje, kako bi što prije započeli sanaciju.

"Put je blokiran, i auta njime ne mogu proći. Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3.600 metara. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod tog dijela puta", rekao je Nrekić u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je istakao da taj projekat mora biti veoma brz i efikasan, te naglasio da stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

Predsjednik Opštine Ulcinj se osvrnuo i na nedavno obrušavanje zidina Starog grada, i istakao da su za sanaciju angažovani najbolji stručnjaci.

Povezani članci

10. Januar 2021.

VIDEO Ulcinj: Obrušio se dio zida u Starom gradu

"Profesori na Građevinskom fakultetu u Podgorici Mladen Jovićević i Srđa Janković će ovom problemu pristupiti veoma temeljno jer je riječ o dijelu koji pripada kulturnoj baštini", pojasnio je Nrekić.

On je kazao da su tokom jučerašnjeg dana uputili pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, kako bi i resorna ministarstva pomogla u rješavanju ovog problema.

"Problem je zaista veliki, Opština će se potruditi da sanacije započne što prije, i čim dobijemo izvještaj, javnost će o tome biti obaviještena", rekao je Nrekić.

Preporučujemo za Vas