Unija taksi prevoznika CG: Zabrinuti smo zbog kašnjenja subvencija

“Na okolnosti nesređenog tržišta i sive ekonomije nadovezao se drastičan pad prometa zbog mjera za sprečavanje širenja virusa i izostanka ljetnje turističke sezone, odsustvo zaposlenih sa rada i niz drugih nepovoljnih pojava koje čine da, nažalost, održivost našeg poslovanja mjerimo nedjeljama i danima"

3955 pregleda 9 komentar(a)

Predstavnik Unije taksi prevoznika Crne Gore Dejan Nuculović istakao je da su zabrinuti najavljenim kašnjenjem subvencija decembarskih zarada, ukazujući na komplikacije kojima će neminovno rezultirati takvo kašnjenje.

“Ponavljamo, održivost naših privrednih subjekata zbog pada prometa i drugih nepovoljnih okolnosti mjerimo nedjeljama i danima, te svako izostajanje podrške u očekivanim vremenskim okvirima može rezultirati nestajanjem privrednih subjekata i radnih mjesta koje isti generišu”, naveo je Nuculović reagujući na saopštenje Ministarstva ekonomskog razvoja da će isplata subvencija biti nakon 20. januara.

Iz Unije taksi prevoznika, koja je član Unije poslodavaca Crne Gore, su istakli da protekli period koji je obilježila epidemija korona virusa ozbiljno je narušio poslovanje njihovih privrednih subjekata i dodatno apostrofirao i ranije prisutne probleme sa kojima se suočavamo.

“Na okolnosti nesređenog tržišta i sive ekonomije nadovezao se drastičan pad prometa zbog mjera za sprečavanje širenja virusa i izostanka ljetnje turističke sezone, odsustvo zaposlenih sa rada i niz drugih nepovoljnih pojava koje čine da, nažalost, održivost našeg poslovanja mjerimo nedjeljama i danima. Ohrabreni smo najavama donosioca odluka da ni u budućem periodu njihova podrška neće izostati, budući da je, pod trenutnim okolnostima i procijenjenom padu prometa od 70 odsto u poređenju sa 2019. godinom, podrška države preduslov spasa firmi u koje smo uložili godine rada i truda, kao i spasa radnih mjesta naših zaposlenih. Vjerujemo da je postojanje takve podrške i partnerskog odnosa neophodna pretpostavka našeg oporavka kako bi u budućnosti ponovo u punom kapacitetu doprinosili ekonomskom razvoju Crne Gore”, naveo je Nuculović.

Nadaju se, kako je istakao, da će se u što hitnijem roku naći rješenje novonastale situacije te da će nadležno Ministarstvo naći način da uvaži opravdane potrebe najteže pogođenih sektora privrede, te tako pomoći da ovaj teški period prođe sa što manje negativnih posljedica.

Bonus video: