DOBITNIK PRIZNANJA UCG

Drašković: Priznanja su dobra i na kraju karijere

“U narednoj godini očekujem da časopis MNJE konačno dobije impakt faktor na SSCI listi, jer to zaslužuje, kao i objavu jedne naučne monografije u Rusiji u 20 hiljada primjeraka”

1331 pregleda 0 komentar(a)
Drašković i Nikolić, Foto: UCG
Drašković i Nikolić, Foto: UCG

Profesor Veselin Drašković dobitnik je Priznanja Univerziteta Crne Gore (UCG) za postignute rezultate i posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnog pozicioniranja.

Njemu je, na predlog Vijeća Pomorskog fakulteta Kotor, krajem prošle godine nagradu za ovogodišnje rezultate rada uručio rektor Univerziteta Danilo Nikolić, saopšteno je iz UCG.

Drašković je, kako se navodi, u prošloj godini objavio jedan rad na SSCI listi i dva rada na Scopusu, autor je tri naučne monografije i koautor jedne, a publikovao je i knjigu „Klokotrizacija tranzicije“.

„Pošto nikada nijesam u Crnoj Gori primio nikakvu nagradu, za ukupno 32 naučne monografije, preko 350 radova i slično, za razliku od nagrada koje sam dobio u inostranstvu, predstavlja mi čast i zadovoljstvo, ali i potvrdu da se trud isplati, makar na kraju karijere. Takođe, i obavezu da i dalje doprinosim razvoju UCG“, kazao je Drašković.

Iz UCG su naveli da je Drašković i urednik međunarodnog časopisa Montenegrin Journal of Economics koji je u tekućoj godini rangiran na 56. mjesto u grupi Q1 Elsevier SCOPUS-a, među 228 najbolja časopisa.

“Ovaj crnogorski ekonomski časopis je najbolje rangiran od svih sličnih časopisa u regionu, ali i u Istočnoj Evropi, koji se čak nalaze na SSCI listi”, dodaje se u saopštenju.

Drašković je kazao da je časopisu potvrđen visoki kvalitet, navodeći da žali što naučni rezultati nijesu dovoljno prepoznati u Crnoj Gori.

“U narednoj godini očekujem da časopis MNJE konačno dobije impakt faktor na SSCI listi, jer to zaslužuje, kao i objavu jedne naučne monografije u Rusiji u 20 hiljada primjeraka”, naveo je Drašković.