Smještajni kapaciteti na Kolašinu u potpunosti popunjeni

U planu je izgradnja garaže na donjem ski centru kapaciteta 650 vozila

7318 pregleda 29 reakcija 11 komentar(a)
Skijalište Kolašin 1600, Foto: Mediabiro
Skijalište Kolašin 1600, Foto: Mediabiro

Smještajni kapaciteti u opštini Kolašin trenutno su u potpunosti popunjeni, a rekordnu posjećenost bilježi i ski centar Kolašin 1600, prenosi agencija Media biro.

Direktor TO Kolašin Aleksandar Vlahović smatra da su tome doprinijele izmjene epidemioloških mjera i da su najave za naredni period optimistične.

Nakon popuštanja mjera, kako je Vlahović ocijenio za agenciju Mediabiro, očekuje se veći broj gostiju iz regiona.

"Trenutno možemo reći da je dosadašnji dio turističke sezone ispunio neki minimum očekivanja. Svakako imajući u vidu i vremenske uslove i trenutnu situaciju na skijalištima, sigurni smo da možemo očekivati koliko-toliko uspješnu turističku sezonu", poručio je direktor TO Kolašin.

Posjetom, ali i vremenskim uslovima zadovoljni su i iz Skijališta Crne Gore. Snijeg je na skijalištu Kolašin 1600 premašio jedan metar, a kompletna infrastruktura je u funkciji. Kako je kazao direkor Skijališta Crne Gore Miloš Popović, juče je zabilježena rekordna posjeta na ski centru.

"Imali smo preko 900 skijaša, a još toliko ljudi je uživalo u ljepotama Bjelasice i ostalim ponudama ski centra“, naveo je Popović.

Ove godine, kako navode, u planu je rješavanje problema sa parking mjestima, a kako je saopšteno, u planu je izgradnja garaže na donjem ski centru kapaciteta 650 vozila.

Od početka godine do danas prodato je preko 6.000 ski pasova, a prema Popovićevim riječima, zaposleni se maksimalno trude da utiču na sprovođenje epidemioloških mjera.

On je u izjavi za agenciju Media biro pozdravio odliku ukidanja zabrane međugradskog saobraćaja.

"Sad je potražnja znatno veća, posebno kada su u pitanju turisti iz Albanije, susjedne Srbije, kao i Bosne i Hercegovine. Mnogi turoperatori se javljaju jer je ukinuta obaveza PCR testiranja, tako da je potražnja ogromna“, rekao je Popović uz poruku da će se iz Skijališta potruditi da opravdaju očekivanja svih posjetilaca.

Bonus video: