sa članovima GI obišla jednu od potencijalnih lokacija za izgradnju vrtića

Bratić posjetila mjesto gdje su posječeni čempresi: Garantujem da će se stvari pokrenuti sa mrtve tačke

Ministarka je, kazali su iz ovog ministarstva, izrazila žaljenje zbog revanšističkog odnosa organa bivše vlasti i čestitala nosiocima ove inicijative na istrajnosti i žrtvi

13559 pregleda 16 komentar(a)
Bratić prisustvovala obilježavanju sječe čempresa, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratić prisustvovala obilježavanju sječe čempresa, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić prisustvovala je danas obilježavanju godišnjice od protesta Građanske inicijative „Bar pamti“, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da se Bratić u dvorištu gimnazije u Baru, gdje su posječeni stoljetni čempresi, susrela sa predstavnicima i organizatorima protesta koji su joj tom prilikom predstavočo istorijat dvogodišnje borbe da se nađe bolja lokacija za novi vrtić, koji je prethodna vlast planirala da izgradi u dvorištu gimnazije kao i nastojanja da se dvorište bolje uredi.

Ministarka je, kazali su iz ovog ministarstva, izrazila žaljenje zbog revanšističkog odnosa organa bivše vlasti i čestitala nosiocima ove inicijative na istrajnosti i žrtvi.

„Vi ste najbolji čuvari demokratije i nosioci slobode. Vi ste bili ona iskra koja je pokrenula energiju promjena i čestitam vam. U ime mog ministarstva i Vlade ja vam garantujem da će se stvari pokrenuti sa mrtve tačke i da će se u budućem periodu raditi na pronalaženju najbolje lokacije i pokretanju izgradnje vrtića“, poručila je Bratić.

Ona je izrazila nadu da će u najskorijem periodu biti izgrađen vrtić i rekla da se razmatraju dvije lokacije.

„Državni sekretar u Ministarstvu za prostorno planiranje i održivi razvoj Aleksandar Ašanin nas je obavijestio da bi Vlada mogla pokrenuti proceduru za određivanje lokacija koje bi se određivale konkursnim rješenjem. Razmatraju se za sada dvije lokacije“, poručila je Bratić.

Stefan Đukić, predstavnik Građanske inicijative je poručio da konačno svjedočimo plodovima borbe.

"Vrtić će biti izgrađen na novoj i boljoj lokaciji a uništeni gimnazijski park će biti obnovljen i vraćen onima kojima je pripadao-djeci i njihovim profesorima. Nadam se da će naše sledeće okupljanje ovdje biti u ljepšem ruhu, među novim stablima i u amfiteatru a da ćemo, u međuvremenu, biti u mogućnosti da zajedno sadimo i gradimo“, poručio je Đukić, saopšteno je iz Ministarstva.

Nikoleta Pavićević, jedna od predstavnica ovog pokreta je ukazala da su građani zaslužili da vide rezultate svoje borbe a to su sređeno dvorište, vrtić i čempresi.

"Borba na ulicama je za nas završena i prepuštamo institucijama sistema da riješe naš problem. Izražavamo veliko zadovoljstvo zbog pozitivnih impulsa iz oba nadležna ministarstva, zalaganja i posvećenosti ovom problemu. A mi stojimo na raspolaganju, uvijek otvoreni za pomoć i saradnju,“ istakla je Pavićević.

Povezani članci

17. Januar 2021.

Bar pamti i ljude i čemprese

Ivana Mećikukić je kazala da se nada da više nikada neće biti u situaciji da životima brane ono što u normalnim državama brane institucije. „Iskreno se nadam da će buduća vlast u Baru učiniti da ovaj park ne samo svojom simbolikom već i svojom ljepotom postane ponos našeg grada“, poručila je Mećikukić.

"Bratić sa okupljenim građanima i aktivistima ovog pokreta obišla jednu od predviđenih lokacija za gradnju budućeg vrtića. Ona je izrazila čvrsto uvjerenje da će se u njenom kao i drugim resorima Vlade ubrzo raditi na tome da se u najbržem roku počne sa pokretanjem projekta gradnje vrtića i uređenja dvorišta gimnazije", kazali su iz Ministarstva.

Preporučujemo za Vas