"zahvalnost zdravstvenim radnicima u borbi sa koronavirusom"

MCP donirala KCCG zlatni medaljon i 1.000 eura: Mitrović odlikovao Internu kliniku

"Želim da se zahvalim svima, u ime, prije svega, Interne klinike, takođe i u ime kompletnog Kliničkog centra", rekao je vršilac dužnosti direktora Interne klinike dr Đorđije Krnjević

16434 pregleda 60 reakcija 24 komentar(a)
Sa uručivanja donacije, Foto: KCCG
Sa uručivanja donacije, Foto: KCCG

Mitropolija crnogorsko-primorska donirala je zlatni medaljon i 1.000 eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopšteno je danas iz KCCG.

U saopštenju se navodi da je Dragan Mitrović, starješina Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, u ime MCP odlikovao Internu kliniku KCCG zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima koji daju doprinos kako bi se izborli sa koronavirusom.

Iz KCCG su kazali da se u zahvalnici koja je uručena navodi sljedeće: "Božjom milošću, pravoslavni episkop Budimljansko-nikšićki, administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikije, odlikuje zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, kovid Odjeljenje interne klinike Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, zato što su svojim služenjem u vrijeme pandemije novog korona virusa svakodnevno, rizikujući sopstvene živote, potrudili se da ispune Hristove riječi. Od ove ljubavi niko nema veće da ko život svoj položi za prijatelje svoje. Dana, u prestolnom gradu Cetinju, o bogojavljanju 2021. godine, s Božjim blagoslovom, episkom Budimljansko-nikšićki Joanikije".

Iz KCCG su kazali da se vršilac dužnosti (v.d.) direktora Interne klinike dr Đorđije Krnjević zahvalio na donaciji.

"Želim da se zahvalim svima, u ime, prije svega, Interne klinike, takođe i u ime kompletnog Kliničkog centra. Ovo su, kao što svi znamo, jako teška vremena, kako za državu, tako i za naš narod, pogotovo za naše pacijente. Među njima ste bili i vi. Na žalost, neki više nisu sa nama, i mi ih se sa pijetetom sjećamo. Teška vremena iziskuju i jake i hrabre ljude. Mi se trudimo da budemo takvi i da u ovim vremenima odolimo izazovu. Takvi kakvi jesmo, dakle, bez straha, i te kako žudimo ponekad i za toplom riječju, za solidarnošću, za nekim gestom koji ste upravo danas vi upriličili sa ovom donacijom. Hvala Vam na tome i hvala što ste mislili na nas. Još jednom se pokazalo da je Mitropolija uz svoj narod i u ovim teškim vremenima. Svaka pomoć je dobrodošla i ja Vam se toplo zahvaljujem u ime svih nas zaposlenih u Kliničkom centru", rekao je Krnjević.

Preporučujemo za Vas