Čak 19 kandidata na konkursu za šefa policije

"Za sve kandidate biće sproveden postupak provjere kompetencija, znanja i sposobnosti”, najavila je načelnica u Sektoru za postupak oglašavanja i praćenje sprovođenja propisa u Upravi za kadrove Vladana Miranović

23047 pregleda 45 reakcija 46 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Nikad više prijava na konkursu za šefa Uprave policije - čak 19 prijava stiglo je na adresu Uprave za kadrove, koja će narednih dana utvrditi listu kandidata i pozvati ih na testiranje.

Načelnica u Sektoru za postupak oglašavanja i praćenje sprovođenja propisa u Upravi za kadrove Vladana Miranović kazala je “Vijestima” da su prijave na konkurs za direktora UP stizale putem pošte ili njihove arhive.

“Na osnovu potpune i uredne dokumentacije, koja je blagovremeno dostavljena, Uprava za kadrove će, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, sačiniti listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Za sve kandidate sa navedene liste, biće sproveden postupak provjere kompetencija, znanja i sposobnosti”, najavila je Miranović naredne korake u ovom javnom postupku.

Nakon što se sačini konačna lista Uprava za kadrove je dužna da u narednih pet dana o tome obavijesti kandidate, a potom i da zakaže pisano testiranje. Kandidat, koji je ostvario više od 50 odsto bodova na pismenom testu, stiže do intervja.

Na podužoj listi kandidata u trci za direktora Uprave policije su načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, policijski oficiri Zoran Brđanin i Dragan Klikovac, bivši šef kriminalistike Predrag Šuković.

Prijavu je dostavio i Miodrag Mišo Laković, koji je godinama bio van policijskog sistema, a nekada je pokrivao mjesto šefa Odjeljenja za borbu protiv trgovine drogama. U trci su i bivši načelnik pljevaljske policije Predrag Tanjević, policijski službenici Dragan Arsović, Zoran Braunović, Milan Delić i njihov nekadašnji kolega Dragan Pavličić...

Kandidature su dostavili Veselin Jovanović i Zoran Vesković.

Ime dekana Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci Voja Lakovića je iznenađenje u dosadašnjem dijelu postupka, jer je on gotovo tri decenije van policijske uniforme.

Na ovom konkursu za šefa Uprave policije prijavila su se i dvojica advokata - u medijsko - političkim krugovima tvrdi se da veliku šansu ima advokat Dražen Medojević.

On je u izjavi “Vijestima” potvrdio da ima sve uslove za kandidaturu.

Osim njega prijavu je dostavio i advokat Vladan Drecun.

Uprava za kadrove 28. decembra raspisala je konkurs za direktora Uprave policije, a da bi neko postao prvi policajac mora da ima najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim pozicijama u policiji, sudu, tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Direktora Uprave policije, na osnovu javnog konkursa, imenuje Vlada i to na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Bonus video: