Tivat: Slijedi smjena kadrova DPS i SD

Nova tivatska vlast kreće u smjene po lokalnim firmama i ustanovama, SDP navodno traži više

5208 pregleda 25 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Szs Tivat
Foto: Szs Tivat

Nova tivatska lokalna uprava, koju čini koalicija građanskih listi Narod Pobjeđuje, Bokeški forum i Goran Božovič-časno i odgovorno za bolji Tivat, pripremila je predloge odluka o imenovanju novih sastava odbora direktora i upravnih odbora dijela tivatskih javnih preduzeća i ustanova, koji će biti imenovani na predstojećoj sjednici Skupštine opštine, zakazanoj za 29. januar.

Tada će se razriješiti aktuelni i birati novi sastavi Odbora direktora Komunalnog i preduzeća Vodovod i kanalizacija, Upravnog odbora JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju, te Savjeta JU Centar za kulturu i Savjeta JU Sportska dvorana.

Skupština će razriješiti dužnosti i imenovati po jednog novog predstavnika Opštine Tivat u Odboru direktora Društva PPOV za prečišćevanje i odvođenje otpadnih voda u Tivtu i Kotoru, odnosno „Vodacoma“.

U drugom koraku, nakon imenovanja novih sastava UO i odbora direktora, slijede i smjene većine aktuelnih DPS i SD direktora tivatskih lokalnih firmi i ustanova.

Međutim, neće baš svi oni biti razriješeni dužnosti. Direktor tivatskog Vodovoda i kanalizacije Alen Krivokapić, koji je bio na izbornoj listi za odbornike tivatskog DPS-a i član je rukovodstva te stranke, ipak, važi za vrhunskog profesionalca i izuzetno vrijednog rukoviodioca kojeg veoma cijene i u novoj tivatskoj lokalnoj vlasti triju građanskih listi, pa u administraciji gradonačelnika Željka Komnenovića (NP) namjeravaju Krivokapića da zadrže na čelu Vodovoda.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti“, konačan dogovor koalicije NP-BF-GB sa SDP čiji jedan odbornik daje natpolovičnu većinu aktuelnoj tivatskoj vlasti i podržava je u parlamentu, o sastavu svih novih UO i odbora direktora još nije postignut. SDP je navodno, u međuvremenu odstupio odranije već usaglašenog stava da ta partija dobije većinu članova UO i odbora direktora u samo nekim od lokalnih firmi i ustanova i sada traži da im se preko tog dogovora daju još neka mjesta, čak i na pozicijama izvršnog menadžmenta, poput pozicije izvršnog direktora Turističke organizacije Tivat

Bonus video: