Završen program učenja engleskog jezika u Nikšiću

Od decembra 2018, učenici su prošli 360 sati interaktivnih aktivnosti učenja na engleskom jeziku, uključujući ljetnji kamp, kao i intenzivnu on-line nastavu od sredine marta 2020, kako bi unaprijedili znanje engleskog i razvili liderske sposobnosti

1735 pregleda 2 komentar(a)
Sa online sastanka, Foto: Ambasada SAD u Podgorici
Sa online sastanka, Foto: Ambasada SAD u Podgorici

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, označila je završetak Access Microscholarship programa učenja engleskog jezika u Nikšiću 21. januara.

Svečanost je organizovana virtuelno zbog pandemije koronavirusa.

Access Microscholarship program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira američki Stejt department, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

U programu u Nikšiću je učestvovalo dvadeset i pet odabranih učenika uzrasta 16-18 godina koji su ispunili kriterijume programa.

Od decembra 2018, učenici su prošli 360 sati interaktivnih aktivnosti učenja na engleskom jeziku, uključujući ljetnji kamp, kao i intenzivnu on-line nastavu od sredine marta 2020, kako bi unaprijedili znanje engleskog i razvili liderske sposobnosti. Učenici su se takođe upoznali sa vrijednostima američke kulture i demokratije.

Ambasadorka Rajnke je čestitala učenicima na značajnom napretku kada je u pitanju njihovo znanje engleskog jezika i liderskih sposobnosti, i ohrabrila ih da postanu lideri u svojim zajednicama i sebi postave visoke ciljeve.

Ambasada SAD pokrenula je prvi Access Microscholarship program u Crnoj Gori takođe u Nikšiću u decembru 2015, nakon kojeg su uslijedili programi u Podgorici i Rožajama koji su uspješno završeni. Access program se trenutno sprovodi na Cetinju.

Bonus video: