Bošnjak: Napad na Bratić ne smije ostati nekažnjen

Ona smatra da iako politički stavovi nisu usaglašeni, ovo je najmizarniji način kako bi se napala jedna žena, univerzitetska profesorica, a one koji su kreirali i dijele taj sadržaj na društvenim mrežama naziva Anonimnim "herojima"

24587 pregleda 100 reakcija 69 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Potpredjsednica Skupštine, Branka Bošnjak, osudila je napad na Vesnu Bratić, ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta u vidu karikature koja se plasira na društvenim mrežama.

Ona smatra da je Crna Gora dotakla moralno dno zahvaljujući odlazećem režimu i da je "rukopis Demokratske partije socijalista više nego očigledan".

"Prvo su ministarki Bratić crtali metu vodeći u kontinuitetu najbrutalniju kampanju protiv nje na njima bliskim medijima, nakon čega je očekivano uslijedio i fizički napad, a sad se poseglo za najbizarnijim stvarima", navodi se u saopštenju potpredsjednice Skupštine.

Ona smatra da iako politički stavovi nisu usaglašeni, ovo je najmizarniji način kako bi se napala jedna žena, univerzitetska profesorica, a one koji su kreirali i dijele taj sadržaj na društvenim mrežama naziva Anonimnim "herojima" koji su, kako kaže, refleksija kontinuirane kampanje koja se mjesecima vodi protiv ministarke Bratić.

Bošnjak kaže da ukoliko se DPS ne bude ogradio i oštro osudio ovaj potez, jasno će pokazati da su oni ti koji stoje iza ove sramote.

Pozvala je državno tužilaštvo da odmah reaguje i da najstrože kazni autore karikature, a takođe i da NVO sektor koji se bavi ljudskim pravima osudi ovaj potez kako se ne bi ponovila kampanja koja se vodila protiv NVO aktivistkinje Vanje Ćalović.

"Ovo je samo argument više da kao nova vlast moramo da se oštrije i nemilosrdnije odupremo ovom nemoralu i urušavanju svih vrijednosti koje su nekad krasile Crnu Goru. Zato ovo ne smije ostati nekažnjeno", kazala je Bošnjak.

U saopštenju je skrenula pažnju na, kako kaže, "junake" na društvenim mrežama i portalima koji se usuđuju da svojim komentarima iznose neistine i tako atakuju na integritet i ugled javnih ličnosti.

Bonus video: