Tradicionalna akcija dobrovoljnih davalaca krvi iz Plava

Akcija u kojoj je do sada učestvovalo oko 50 dobrovoljnih davalaca organizovana je jedanaesti put pod sloganom “Nećemo vas zaboraviti”

1409 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Plav organizovalo je danas već tradicionalnu akciju prikupljanja krvi u znak sjećanja na stradale putnike voza na Bioči.

Akcija u kojoj je do sada učestvovalo oko 50 dobrovoljnih davalaca organizovana je jedanaesti put pod sloganom “Nećemo vas zaboraviti”.

Prema riječima predsjednika te asocijacije Rama Gutića, akcija je posebnog značaja zbog toga sto se organizuje u složenim uslovima zbog pandemije Kovida-19.

“Izuzetnu zahvalnost dugujemo građanima koji su se odazvali današnjoj akciji kako bi davanjem krvi pomogli u spašavanju nečijeg života i otrgli od zaborava tragično nastradale putnike viza u mjestu Bioče 23. januara 2006. godine” - rekao je Gutić.

Plav krv
foto: Tufik Softić

On je podsjetio da je NVO Društvo dobrovoljnih davalaca krvi od resornog ministarstva prije četiri godine dobilo plaketu kao najaktivnije društvo u Crnoj Gori.

“Činimo napore i u ovim uslovima da se broj dobrovoljnih davalaca povećava i to se i dešava u posljednjih pet godina” - kazao je Gutić.

Plav krv
foto: Tufik Softić

Današnja akcija je organizovana u saradnji sa Domom zdravlja u Plavu i Službom za transfuziju krvi iz Berana.

Bonus video: