Ličina: Do ljeta 2018. sve će biti riješeno

"Investicija košta nešto više od milion eura, računajući projekat, nadzor i izvođenje radova. Ta sredstva su namjenska i već su na računu, odgovorno tvrdim da ne mogu biti korišćena u druge svrhe"
158 pregleda 1 komentar(a)
Naselje Sveti Ivan, Foto: Radomir Petrić
Naselje Sveti Ivan, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.12.2017. 21:17h

Nakon višegodišnjeg iščekivanja, stotine domaćinstava u naseljima Sveti Ivan, u Baru poznatijeg kao Kambodža ili Mala Volujica, te Donjeg Zaljeva, trebalo bi uskoro da konačno dobiju pijaću vodu.

Poslije nedavnog preusmjeravanja novca iz kredita KfW banke za izgradnju te mreže, završen je i njen glavni projekat koji je ove nedjelje prezentovan lokalnim vlastima.

Odbornik BS u SO Bar Munib Ličina , kazao je "Vijestima da radovi treba da počnu odmah nakon revizije projekta "koja traje najviše dvadesetak dana".

"Investicija košta nešto više od milion eura, računajući projekat, nadzor i izvođenje radova. Ta sredstva su namjenska i već su na računu, odgovorno tvrdim da ne mogu biti korišćena u druge svrhe. Ostaje da se riješe još samo problemi imovinsko-pravne prirode na trasi odi glavnog rezervoara do kote 170 kroz Sveti Ivan. Oni su skoro zanemarljivi, to ćemo riješiti u narednih nekoliko dana. Prema koti 170 treba izgraditi pumpnu stanicu i rezerovar kapaciteta 500 kubnih metara, a ako bude potrebno, biće dograđena i druga komora", kazao je Ličina .

Bonus video: