Muzej će pod lupu komisije: Spisak nestalih stvari spremaju za policiju

“Nakon utvrđivanja činjenica, Državna komisija će utvrditi listu muzejskih predmeta koji nedostaju, kako bi se ista procesuirala MUP-u i dalje postupalo u skladu sa propisima i nadležnostima ovog državnog organa”, piše u Informaciji
55 pregleda 4 komentar(a)
Godišnjica Vlade, Zoran Pažin, Foto: Savo Prelević
Godišnjica Vlade, Zoran Pažin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.12.2017. 20:23h

Ministarstvo kulture predložilo je obrazovanje Državne komisije koja će Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) dostaviti izvještaj o predmetima koji nedostaju u Narodnom muzeju, nakon što utvrditi pravo stanje.

To piše u Informaciji o problemima u radu Javne ustanove Narodni muzej, koju je juče usvojila Vlada. V.D. ministra kulture je vicpremijer Zoran Pažin.

“Nakon utvrđivanja činjenica, Državna komisija će utvrditi listu muzejskih predmeta koji nedostaju, kako bi se ista procesuirala MUP-u i dalje postupalo u skladu sa propisima i nadležnostima ovog državnog organa”, piše u Informaciji.

Direktorat za kulturnu baštinu i Uprava za zaštitu kulturnih dobara koordinirali radom predmetne komisije i pripremali dokumentaciju za rad. U Informaciji piše da je broj muzejskih predmeta sporan u pogledu postojeće muzejske dokumentacije.

Službenik Narodnog muzeja Aleksandar Berkuljan dostavio je tužilaštvu prijavu i informaciju o nestalim predmetima.

Bonus video: