problemi zbog obilnih padavina

Voda s Mareze nije za piće

Obilne padavine na području Podgorice izazvale povećanje nivoa vode na izvorištu

8879 pregleda 35 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Voda sa Mareze nije za piće, već ju je prije upotrebe potrebno prokuvati.

Iz gradskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" je saopšteno da su obilne padavine na području Podgorice izazvale povećanje nivoa vode.

Kazali su da laboratorije kontrolišu ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima iz sata u sat.

"Današnje fizičko hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane blago povećane mutnoće. Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. (sadržaj hlora 0,3 - 0,35 miligrama po litru). Međutim, iako je registrovana mutnoća blaga i neznatno iznad dozvoljenih vrijednosti, zbog najavljenih obilnih padavina, kao mjeru predostrožnosti Vodovod preporučuje građanima koji se snabdijevaju sa ovog vodoizvorišta da prije upotrebe izvrše prokuvavanje vode", navode iz Vodovoda.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada Preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Iz Vodovoda ističu da je stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.

"Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada. Vodovod i kanalizacija će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom. S obzirom na obilne padavine, Laboratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas