OBAVIJEŠTEN CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

ODT Bar: Identifikovani svi učesnici vršnjačkog nasilja

U saopštenju ODT Bar navode da su utvrdili da su osobe koje udaraju oštećenog dječaka maloljetnici (2007. godište). Takođe su identifikovali osobe koje su prisustvovale vršnjačkom nasilju i utvđreno je da su takođe maloljetni (2007. godište)

19083 pregleda 612 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Baru u saradnji sa policijom identifikovalo je učesnike nasilja prema maloljetnom dječaku i utvrdili da su maloljetnici (2007. godište).

"Po saznanju za postojanje video snimka na kojem se vidi nasilje prema jednom maloljetnom licu, u saradnji sa Upravom policije - CB Bar, identifikovala sve učesnike predmetnog događaja i utvrdili da su lica koja udaraju oštećenog dječaka maloljetnici (2007. godište), a takođe su identifikovana i lica koja su prisustvovala predmetnom događaju i za njih je utvđreno da su maloljetni (2007. godište)", saopšteno je iz ODT Bar.

Navode da pošto je Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, isključena mogućnost kažnjavanja i procesuiranja lica koja u vrijeme izvršenje djela nijesu navršila 14 godina života, da je o svemu obavješten Centar za socijalni rad u Baru, koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

"Osnovno državno tužilaštvo u Baru nastaviće da efikasno preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima zakon dozvoljava gonjenje učinilaca krivičnih djela, a u slučaju maloljetnika postupak se može voditi samo prema maloljetnicima koji su navršili 14 godina života, a shodno Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz Makedonskog naselja u Baru, na kojem maloljetnik brutalno tuče vršnjaka pred grupom dječaka. U jednom momentu je dječaku, koji nije pružao otpor, prišao i drugi maloljetnik koji mu je zadao nekoliko udaraca.