Bečić: Kroz dijalog do najboljeg rješenja za muzičare

Predstavnici Udruženja upoznali su Bečića sa kompleksnom aktuelnom situacijom i iskazali očekivanje da će u komunikaciji sa nadležnim institucijama postići kompromis, u cilju poboljšanja postojećih otežanih uslova poslovanja estradnih umjetnika

10956 pregleda 11 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Kabinet predsjednika Skupštine
Sa današnjeg sastanka, Foto: Kabinet predsjednika Skupštine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić iskazao je spremnost i otvorenost da u otvorenom dijalogu sa predstavnicima Vlade Crne Gore, pronađu najbolje rješenje u cilju prevazilaženja složeno ekonomsko-privredne situacije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Bečić se danas sastao sa predstavnicima Udruženja estradnih umjetnika Crne Gore Danijelom Alibabićem, Renatom Perazić i Mihajlom-Mihom Radonjićem.

Predstavnici Udruženja upoznali su Bečića sa kompleksnom aktuelnom situacijom i iskazali očekivanje da će u komunikaciji sa nadležnim institucijama postići kompromis, u cilju poboljšanja postojećih otežanih uslova poslovanja estradnih umjetnika.

“Procedura je takva da mjere ne mogu vanredno da se mijenjaju, već tek na sljedećem zasijedanju odluka da živih svirki nema, biti poništena. Zato smo se obavezali da u javnosti promovisemo i preuzimamo odgovornost sprovođenja mjera, i od strane vlasnika lokala i gostiju i nas samih, pa samim tim moramo najozbiljnije ovo shvatiti i kontrolisati situaciju onda kad počnemo ponovo sa radom. Moramo biti svijest ljudi da drže distancu i u toku nastupa", stoji u saopštenju Udruženja estradnih umjetnika.

Oni ističu da je od strane predstavnika Vlade pohvaljen njihov preformans koji su sredinom prošle sedmice imali ispred Skupštine, a o rješavanju statusa muzičara biće pregovora i u narednom periodu. Nove mjere bi trebalo da budu donesene 10. februara.

Na sastanku su učestvovali i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, i ministar ekonomije Jakov Milatović.

Bonus video: