Važan oblik regionalne saradnje

Radulović razgovarao sa Đerđom Murom: Fond za Zapadni Balkan značajan za regionalnu saradnju

Govoreći o regionalnim pitanjima, šef crnogorske diplomatije je ukazao na značaj pomirenja i intenziviranja saradnje, sa ciljem građenja zajedničke evropske budućnost

4560 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Fonda za Zapadni Balkan (WBF) Đerđom Murom.

Radulović je kazao da Crna Gora snažno podržava Fond za Zapadni Balkan, kao važan oblik regionalne saradnje, dodajući da je naša država spremna da doprinese njegovom razvoju.

U tom kontekstu, ukazao je na značaj granta koji je Sekretarijatu Fonda odobrilo Ministarstvo vanjskih poslova Japana, sa ciljem da se utvrde posljedice COVID-19 na organizacije civilnog društva u regionu Zapadnog Balkana, te da se identifikuju izazovi i preporuke koji bi mogli da pomognu njihovoj održivosti.

Govoreći o regionalnim pitanjima, šef crnogorske diplomatije je ukazao na značaj pomirenja i intenziviranja saradnje, sa ciljem građenja zajedničke evropske budućnosti.

Mura je pohvalio uspješno prošlogodišnje predsjedavanje Crne Gore Fondom za Zapadni Balkan, ističući da je i u nepredvidivim okolnostima usljed pandemije COVID-19, važno uspostavljanje kontakata i realizovanje zajedničkih projekata. Istakao je važnost uloge civilnog društva u Crnoj Gori, dodajući da brojne organizacije učestvuju u značajnim projektima u oblastima obrazovanja, kulture i održivog razvoja.

Mura je pozvao  Radulovića da posjeti Sekretarijat Fonda za Zapadni Balkan u Tirani. Šef crnogorske diplomatije prihvatio je poziv, dodajući da će posjeta biti realizovana kada se steknu epidemiološki uslovi, što će biti dodatna prilika da se razmotre zajednički projekti i prioriteti.

Preporučujemo za Vas