Sačuvajmo Sinjajevinu: Istrajaćemo u borbi za zaštitu Sinjajevine

Kako navode, željeli su da pošalju zajedničku poruku da su složni i da će istrajati u borbi za zaštitu Sinjajevine kao prirodnog, turističkog i poljoprivrednog bogatstva Crne Gore

3221 pregleda 9 komentar(a)
Okupljeni na Margiti
Okupljeni na Margiti

Na Sinjajevini, na inicijativu grupe Mojkovčana, organizovan je danas marš do kampa na Margiti gdje su boravili građani koji su pedeset i jedan dan protestovali u cilju zaustavljanja vojnih vježbi na toj planini.

"Marš je organizovan u cilju skretanja pažnje da je problem vojnog poligona na Sinjajevini i dalje prisutan i da Vlada još uvijek nije poništila odluku o proglašavanju planine Sinjajevine vojnim poligonom", navedeno je u saopštenju GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Sinjajevina
foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Kako navode, željeli su da pošalju zajedničku poruku da su složni i da će istrajati u borbi za zaštitu Sinjajevine kao prirodnog, turističkog i poljoprivrednog bogatstva Crne Gore.

U maršu je učestvovalo 28 ljudi, od kojih je većina išla pješke. Jedna grupa Mojkovčana je krenula iz Štitarice, dok je druga krenula iz Lipova, a pratili su ih i sa sankama.

Sinjajevina
foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Iz Građanske inicijative “Sačuvajmo Sinajevinu” kažu da će podržati svaku buduću inicijativu, kao što su podržali i ovu.

Bonus video: