pričinjena veća materijalna šteta

Izgorio dio kuće u Banjanima, bez povrijeđenih

Uzrok požara biće utvrđen nakon uviđaja

9870 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

U požaru koji je izbio dva sata iza ponoći, u selu Smrduša u Banjanima, kod Nikšića, izgorio je dio kuće Momčila Kilibarde. Pričinjena je veća materijalna šteta, ali srećom nije bilo povrijeđenih.

"Oko dva sata sam se probudio i čuo neko pucketanja. Izašao sam vani i vidio da gori krov. Odmah sam izgasio struju i pokušao kantama vode da ugasim vatru. Kako nijesam uspio, zvao sam vatrogasce", kazao je Kilibarda. On se u Smrdušu, na đedovinu, vratio 2012.godine, kada se penzionisao u Vrbasu gdje je živio i radio, dok mu je porodica i dalje u tim gradu. Kako je kazao, komšije su jutros, čim su čule za požar, došle da vide kako mogu da mu pomognu.

"Kilibarda nam je oko 2,30h javio za požar. Odmah je otišlo šest vatrogasaca sa dvoje vozila. Kada su stigli, požar je već bio u razbuktaloj fazi, ali su uspjeli da spriječe njegovo širenje. Izgorelo je potkrovlje gdje se domaćinu nalazilo meso, med, košnice, kao i dio prostorija sa gornjeg sprata. Pričinjena je veća materijalna šteta, ali zahvaljujući vatrogascima, vatra se nije proširila na donji dio kuće", kazao je "Vijestima" komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja, Veselin Gardašević.

Uzrok požara biće utvrđen nakon uviđaja.

Preporučujemo za Vas