"donacija mora proći sistem kontole kvaliteta"

Ministarstvo zdravlja: Nikada nije iznijet stav o odbijanju donacije Statisa

"Predlažemo da gospodin Statis vakcinu ustupi Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji će izvršiti kontrolu kvaliteta vakcina, a potom je donirati nama"

23130 pregleda 113 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Niti Vlada Crne Gore, niti Ministarstvo zdravlja nikada nije iznijelo stav o odbijanju donacije biznismena Petrosa Statisa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"Radi predostrožnosti kontrole kvaliteta, želimo da naglasimo da sarađujemo isključivo sa proizvođačima vakcina i Vladama zemalja koje su uključene u razvoj vakcina, kao i cijeli svijet. Stoga predlažemo da gospodin Statis vakcinu ustupi Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji će izvršiti kontrolu kvaliteta vakcina, a potom je donirati nama", navodi se u saopštenju.

Dodaju da ukoliko se vakcina nađe izvan temperaturnog režima (od + 2 do + 8) da se tada njen kvalitet "odmah dovodi u pitanje i ona postaje neupotrebljiva".

"Dakle, želimo da poručimo da prihvatamo jedino donacije koje prolaze sistem kontole kvaliteta i svaka takva donacija je dobrodošla. Jedini interes Vlade Crne Gore je zdravlje svih njenih građana", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas