Bečić: Svi da doprinosu stvaranju uslova u kojima će pripadnici manjinskih naroda ostvarivati svoja prava

Predsjednik Skupštine sastao se sa predstavnicima Nacionalnog savjeta Albanaca Crne Gore, Faikom Nikom, Lindonom Gjelajem, i Gencijem Nimanbeguom

2298 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Svi učesnici političkog života treba da doprinose stvaranju uslova u kojima će pripadnici manjinskih naroda ostvarivati svoja prava.

To je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao tokom sastanka sa predstavnicima Nacionalnog savjeta Albanaca Crne Gore, Faikom Nikom, Lindonom Gjelajem, i Gencijem Nimanbeguom.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Skupštine, upriličen povodom uručenja etalona grba, zastave, kao i notnog zapisa himne pripadnika albanskog naroda u Crnoj Gori.

Bečić je, dodaje se, pohvalio aktivno učešće Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori, ocijenivši da doprinose izgradnji multinacionalnog i multivjerskog sklada.

"Naša zajednička obaveza je da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora", rekao je Bečić.

Predsjednik Bečić upoznao je sagovornike i sa aktivnostima novog saziva parlamenta, kao i sa prioritetima u predstojećem periodu.

Predstavnici Nacionalnog savjeta Albanaca Crne Gore, kako je saopštenom istakli su da je predaja nacionalnih simbola albanskog naroda u Crnoj Gori od posebnog značaja za njih, te da predstavlja još jedan primjer bogatstva multietničnosti.

"Prema Zakonu o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola etalon grba i zastave, kao i notni zapis himne utvrđuje svojom odlukom Savjet manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice. Izvornik grba, izvornik zastave i notni zapis himne čuvaju se kod predsjednika Skupštine Crne Gore", saopšteno je iz Skupštine.

Bonus video: