Jokić: Javne politike da promovišu rano obrazovanje djece

Jokić je naglasio važnost dijaloga unutar zajednica, ali i između regiona, te istakao njegovu namjeru da Kotor kreira javne politike koje će biti usmjerene na otvorenost grada za sve, pogotovo za najmlađe

1887 pregleda 2 komentar(a)
Jokić, Foto: Kabinet predsjednika Opštine Kotor
Jokić, Foto: Kabinet predsjednika Opštine Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da da bi javne politike koje tretiraju oblast ranog obrazovanja trebalo da budu promovisane na svim nivoima i u svim strateškim dokumentima, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se u saopštenju navodi, Jokić je naglasio važnost dijaloga unutar zajednica, ali i između regiona, te istakao njegovu namjeru da Kotor kreira javne politike koje će biti usmjerene na otvorenost grada za sve, pogotovo za najmlađe.

On je učestvovao na UNESCO onlajn događaju iz oblasti ranog obrazovanja i blagostanja djece predškolskog uzrasta. Sastanak je održan u okviru inicijative „Inkluzivni inovativni dijalog ka Strategiji globalnog partnerstva“ nastale na inicijativu holandske princeze Lorentijen, a usmjerenu na dostizanje 4 Cilja Održivog razvoja – obrazovanja za sve.

"Naglašavajući da upravlja mediteranskim gradom koji ima dva UNESCO statusa, istakao je da međunarodni standardi za takve lokalne zajednice ne predstavljaju novost. Naprotiv, iskustvo Kotora sa standardima svjetske baštine, može biti od izuzetne važnosti za promociju drugih međunarodnih standarda i njihovo uvođenje u svakodnevne prakse. Dogovoren je nastavak saradnje u narednom periodu, a predsjednik Jokić je naglasio da Kotor može poslužiti kao svojevrsna laboratorija za unapređenje saradnje i svih javnih politika", navodi se u saopštenju kabineta.

Poziv za sastanak predsjedniku Jokiću uputila je zamjenica generalna direktorice UNESCO za obrazovanje, Stefanija Đianini, a sastanku su prisustovali ministri obrazovanja iz brojnih država, ali i predstavnici međunarodnih organizacija (UNESCO, UNICEF), kao i stručnjaci iz oblasti obrazovanja.

Bonus video: