Perović: Za godinu i do 600 provjera

“Time što ćemo osloboditi lica koji vrše provjere vođenja upravnih postupaka, zapravo će oni imati mnogo više vremena za veći broj izvršenih provjera i eventualno detaljnije provjeravanje. Mislim da ćemo imati godišnje sigurno između 400 i 600 pokrenutih predmeta, to je na računih nekih internih analiza koje smo radili,” kazala je ona

5414 pregleda 43 reakcija 9 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović predložila je da ta institucija dobije još jednog pomoćnika direktora.

“Umjesto dosadašnja dva, imali bismo tri pomoćnika direktora”, kazala je ona na jučerašnjoj sjednici Savjeta.

Prema informacijama sa sajta, za sada jedino mjesto pomoćnika direktora pokriva Savo Milašinović, jer drugo godinama nije popunjavano.

Perović je kazala i da želi da sektor za sprečavanje sukoba interesa i provjeru prihoda i imovine da se izdvoji u poseban dio.

“Time što ćemo osloboditi lica koji vrše provjere vođenja upravnih postupaka, zapravo će oni imati mnogo više vremena za veći broj izvršenih provjera i eventualno detaljnije provjeravanje. Mislim da ćemo imati godišnje sigurno između 400 i 600 pokrenutih predmeta, to je na računih nekih internih analiza koje smo radili,” kazala je ona.

Direktorica se pohvalila da je u posljednje dvije sedmice stiglo deset prijava zviždača, a pomenula je da se ove godine očekuju izbori u više opština. Predsjednik Savjeta Momčilo Radulović kazao je da bi u idealnoj varijanti da cijeli sektor koji se tiče finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja bi bio samostalan.

Dogovoreno je da se na narednoj sjednici razmatra konačan Predlog izmjena i dopuna Statuta, kao i Predlog akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Agenciji.

Bonus video: