Bošković uručio medalje pripadnicima VCG u Avganistanu, Kilibarda unaprijeđen zbog spasavanja života

Bošković se sastao i sa komandantom hrvatskog kontingenta, pukovnikom Željkom Ljubasom, kojem je, kako se navodi, zahvalio na podršci koju Oružane snage Hrvatske pružaju VCG, i konstatovao da visok nivo saradnje vojnika u misiji odslikava izuzetno dobre odnose dva ministarstva
184 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2017. 16:52h

Ministar odbrane Predrag Bošković uručio je danas pripadnicima Sedmog kontingenta Vojske Crne Gore (VCG) NATO medalje za uspješno učestvovanje u misiji Resolute Support u Avganistanu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je, drugog dana boravka u Avganistanu, obišao pripadnike Sedmog kontingenta VCG angažovane u bazi Šahin, u sastavu holandske čete.

„Bošković je tokom susreta sa našim vojnicima izrazio zadovoljstvo što ih zatiče u dobrom raspoloženju i zdravstvenom stanju, i istakao da mu izuzetno imponuju pozitivne ocjene svih visokih vojnih zvaničnika u misiji Resolute Support, prvenstveno od komandanta Regionalne komande Sjever, njemačkog brigadnog generala Volf-Jirgena Štala“, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, poručio vojnicima da upravo oni, zajedno sa pripadnicima kontingenta koji su angažovani u bazi „Marmal“, takvim pristupom i odnosom prema odgovornim zadacima, reprezentuju Crnu Goru i njenu vojsku na najbolji mogući način.

„Pripadnicima kontingenta ministar odbrane je uručio NATO medalje za uspješno učestvovanje u misiji pod mandatom NATO-a, a starijem vodniku Vladimiru Kilibardi uručio je unapređenje u viši čin, zbog spasavanja života pripadniku mongolskog kontingenta“, kazali su iz Ministarstva.

Bošković se danas sastao i sa komandantom hrvatskog kontingenta, pukovnikom Željkom Ljubasom, kojem je, kako se navodi, zahvalio na podršci koju Oružane snage Hrvatske pružaju VCG, i konstatovao da visok nivo saradnje vojnika u misiji odslikava izuzetno dobre odnose dva ministarstva.

„Ljubas je zahvalio Boškoviću na posjeti i istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što ima priliku da upozna ministra sa trenutnom situacijom, dinamikom ispunjavanja i budućim zadacima misije u Avganistanu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Ljubas pohvalio stepen profesionalizma, obučenosti i opremljenosti crnogorskih vojnika prilikom izvršavanja zadataka u misiji, i izrazio očekivanje da će i do kraja misije jednako posvećeno izvršavati sve povjerene zadatke.

Galerija

Bonus video: