Ambasada SAD nastaviće da podržava ASK

„Na sastanku se razgovaralo o modalitetima buduće saradnje, kojom prilikom je direktorica Jelena Perović izrazila zahvalnost za značajnu podršku i pomoć Ambasade SAD u jačanju kapaciteta Agencije“, kaže se u saopštenju

8193 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ASK
Foto: ASK

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) nastaviće da podržava Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK) u cilju daljeg jačanja kapaciteta te institucije, poručeno je sa sastanka predstavnika Ambasade i ASK-a.

Kako je saopšteno iz Agencije, direktorica ASK-a Jelena Perović i predsjednik Savjeta Agencije Momčilo Radulović sastali su se u srijedu sa predstavnicima Ambasade SAD.

Sastanku su prisustvovali viši savjetnik za borbu protiv korupcije pri Ambasadi SAD u Bosni i Hercegovini i bivši pravni savjetnik u Ambasadi u Podgorici, Erik Larson, novi ataše Ambasade za poslove podrške policiji Steven Monaco, predstavnica političke sekcije Ambasade Siddha Page i pravna savjetnica Ana Grgurević.

„Na sastanku se razgovaralo o modalitetima buduće saradnje, kojom prilikom je direktorica Jelena Perović izrazila zahvalnost za značajnu podršku i pomoć Ambasade SAD u jačanju kapaciteta Agencije“, kaže se u saopštenju.

Perović je, kako se navodi, upoznala je predstavnike Ambasade sa nadležnostima Agencije, aktivnostima i rezultatima te institucije, kao i prioritetima u budućem radu.

Radulović upoznao sagovornike sa institucionalnim pozicioniranjem ASK-a kao nezavisnog tijela u odnosu na tri grane vlasti u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na ključne aktivnosti i postupanja Agencije u periodu nakon izbora njenog novog menadžmenta.

„Larson je naglasio je da će Ambasada SAD nastaviti da pruža podršku Agenciji, u cilju daljeg jačanja kapaciteta ove institucije“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: