borovinić bojović sa ambasadorom slovačke:

Briga o zdravlju da ostane u vrhu prioriteta donosilaca odluka

Ministarka zdravlja zahvalila na kontinuiranoj podršci i partnerstvu koju Slovačka pruža zdravstvenom sistemu Crne Gore

1637 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja

Crna Gora i Slovačka imaju tradicionalno prijateljske odnose, a međusobna solidarnost i jedinstvo imperativ su kojeg se u narednom periodu treba držati kako bi svijet kao pobjednik izašao iz krize uzrokovane pandemijom COVID19 – zaključeno je tokom jučerašnjeg susreta crnogorske ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

Ministarka je, kako je saopšteno, zahvalila na kontinuiranoj podršci i partnerstvu koju Slovačka pruža zdravstvenom sistemu Crne Gore.

''Ne možemo zaboraviti donacije i pomoć koju nam je Vaša zemlja uputila, a to nastavlja da čini i ovih dana'', rekla je Borovinić Bojović i dodala da će Ministarstvo zdravlja u najskorijoj budućnosti raditi na obnovi, ali i na uspostavljanju novog Memoranduma o saradnji između dvije zemlje u oblasti zdravstva.

Ambasador Gandel je, kako navode iz ministarstva, kazao da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru, kao i da njegova vlada ostaje privržena istinskim naporima naše zemlje da bude dio evropske porodice.

Sagovornici su se, iako je COVID19 kriza skrenula fokus sa redovnog funkcionisanja svih društvenih sfera, saglasili da briga o zdravlju mora ostati u vrhu prioriteta donosilaca odluka jer samo zdrava nacija može doprinositi napretku i razvoju društva u cjelini.