Dmohovski: Poljska stoji na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore za svaki vid pomoći

"Ministarka je zahvalila poljskom ambasadoru na solidarnosti i pomoći koju su tokom prethodnog perioda uputili crnogorskom zdravstvenom sistemu", navodi se u saopštenju

3823 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja

Poljska stoji na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore za svaki vid pomoći kako bi se što uspješnije izborili s pandemijom koronavirusa, saopštio je ambasador te države u Crnoj Gori, Artur Dmohovski.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da je tokom jučerašnjeg susreta ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i Dmohovskog, zaključeno da Crna Gora i Poljska gaje tradicionalne prijateljske odnose, a da će istorijska povezanost dvije zemlje ostati garant zajedničkog djelovanja u rješavanju javnozdravstvne krize koju je izazavala panademija COVID19.

"Ministarka je zahvalila poljskom ambasadoru na solidarnosti i pomoći koju su tokom prethodnog perioda uputili crnogorskom zdravstvenom sistemu", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da je tokom susreta konstatovan globalni napor zdravstvenih vlasti da sprovode proces imunizacije protiv koronavirusa uz sve izazove koji su svakodnevica kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

"Cijeneći evropsku solidarnost i brigu za zdravlje kao najvažniji ljudski resurs, ambasador Dmohovski i ministarka Borovinić Borović saglasni su da pomoć i dijeljenje iskustava tokom ovog važnog procesa moraju biti prioriteti u djelovanju država i donosioca odluka", piše u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Bonus video: