poručili da će kontrolu izvršiti u najkraćem roku

Službenici ASK u Nikšiću: Kontrola dokumentacije na osnovu koje je isplaćena socijalna pomoć...

Kako su naveli, Agencija je donijela Plan kontrole i nadzora izborne kampanje za izbore u Nikšiću, u skladu sa kojim će kontrolisati i pratiti poštovanje zakonskih odredbi tokom kampanje

5582 pregleda 2 komentar(a)
Nikšić, Foto: Boris Pejović
Nikšić, Foto: Boris Pejović

Službenici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) borave danas u Nikšiću gdje kontrolišu dokumentaciju na osnovu koje su izvršene isplate socijalnih pomoći i materijalnih davanja sa tekuće budžetske rezerve i transfera jednokratne novčane pomoći, od 5. januara do danas.

Iz ASK-a su kazali da će u donijela Plan kontrole i nadzora izborne kampanje izvršiti kontrolu cjelokupne dokumentacije i o ishodu obavijestiti javnost.

Kako su naveli, Agencija je donijela Plan kontrole i nadzora izborne kampanje za izbore u Nikšiću, u skladu sa kojim će kontrolisati i pratiti poštovanje zakonskih odredbi tokom kampanje.

„Posebnu pažnju Agencija posvećuje upotrebi javnih resursa u kampanji, odnosno poštovanju propisanih zabrana i ograničenja kada su u pitanju zapošljavanja, trošenje budžeta, socijalna i druga davanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su prošla četiri sedmodnevna izvještajna perioda u kojima su organi vlasti, obveznici zakona, dostavljali ASK-u izvještaje sa svojih računa, izvode iz državnog trezora i analitičke kartice o potrošnji budžetske rezerve, podatke o raspodjeli socijalnih davanja, odluke o zapošljavanju i druge dokumente i izvještaje.

“Svi podaci i izvještaji dostupni su na internet stranici Agencije i obveznika Zakona. Ti izvještaji se redovno kontrolišu i analiziraju od strane ovlašćenih službenika Agencije”, kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas