Kabinet Carevića: Stevović ispunjava zakonske uslove, Upravna inspekcija krilo DPS

"Upravna inspekcija koja je u nadležnosti Ministarstva javne uprave, učestvovala je u nasilnom rušenju vlasti u Budvi u junu prošle godina i zaista je nevjerovatno da oni koji su brutalno kršili zakon i politički zloupotrijebili svoj položaj nisu zakonski sankcionisani već da i dalje obavljaju odgovorne dužnosti u državnoj upravi"

13452 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Carević, Foto: Opština Budva
Carević, Foto: Opština Budva

Nalaz i mišljenje upravne inspektorke u slučaju v.d. glavnog gradskog arhitekte Vladana Stevovića nema nikakve veze sa zakonom već se jasno radi o političkom postupanju ostataka DPS u sistemu državne uprave.

To se navodi u reagovanju kabineta gradonačelnika Marka Carevića.

Upravna inspektorka zabranila je rad glavnom gradskom arhitekti jer ne ispunjava zakon predviđene uslove za to radno mjesto.

"Stevović ispunjava zakonom propisane uslove da obalja dužnost v.d.glavnog gradskog arhitekte, zbog čega smo uložili žalbu na nalaz upravne inspektorke. Jasno je da se radi o političkom napadu i da je u pitanju zloupotreba službene dužnosti od strane upravne inspektorke. Upravna inspekcija koja je u nadležnosti Ministarstva javne uprave, učestvovala je u nasilnom rušenju vlasti u Budvi u junu prošle godina i zaista je nevjerovatno da oni koji su brutalno kršili zakon i politički zloupotrijebili svoj položaj nisu zakonski sankcionisani već da i dalje obavljaju odgovorne dužnosti u državnoj upravi. Umjesto da se isti krivično procesuiraju zbog državnog udara u Budvi, koji su izveli Upravna inspekcija, policija, parapolicijske snage i neidentifikovano obezbjeđenje, po inicijativi DPS-a, poslušnici ove partije nastavljaju da zloupotrebljavaju svoje pozicije i pokušavaju da nanesu štetu uglednim, stručnim i visoko obrazovanim ljudima koji nemaju niti jednu mrlju u svojoj ličnoj i profesionalnoj biografiji", piše u reagovanju.

Kako navode sama “činjenica da upravna inspektorka izvjesna Jovana Nišavić, nije sposobna da izvrši najosnovniju matematičku radnju sabiranja do druge desetice, najbolje govori o njoj samoj i o motivima za postupanje jer je u njenom slučaju broj 11 manji od broja 100.

"Nepriznavanje radnog iskustva koje je Vladan Stevović stekao obavljajući dužnost asistenta na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu od 2014-2017 godine, o čemu smo dostavili i ugovor o radu, je najblaže rečeno smiješno. Postupajuća inspektorka očigledno smatra da obavljanje dužnosti asistenta u nastavi na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu nije radno iskustvo već gubljenje vremena. Vjerovatno da je isti fiktivno obavljao ovu ili slične dužnosti na Univerzitetu Donja Gorica ili na nekom od vikend fakulteta sa čijim diplomama se kiti većina u državnoj upravi iz DPS, za nju ne bi predstavljao nikakav problem. Pravo je pitanje kako ista inspektorka nije reagovala u situaciji kada je nasilna DPS vlast za vršioca dužnosti glavnog gradskog arhitekte postavila lice koje je pravosnažno osuđeno za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja iz člana 415, stav 1 Krivičnog zakonika jer je izdao UT uslove suprotno DUP-u, potpisao investitoru 440 kvadrata više nego što je predviđeno i povećao površinu pod objektom za 62 %. Nije slučajno što je odmah nakon uzurpacije vlasti, koruptivna vlast smijenila Vladana Stevovića kako bi uspostavila kontrolu nad Službom glavnog gradskog koja daje saglasnost na idejna rješenja projekata, odnosno daje zeleno svjetlo za gradnju objekata na teritoriji Opštine Budva. To je urađeno iz razloga kako bi sumnjivi investitori i sumnjivi kapital dobio svoju prohodnost u Budvi u vremenu kada je DPS, zajedno sa policijom držao opštinu pod opsadom. Sama činjenica da je Stevović poništio sva nezakonita rješenja prethodnog vršioca dužnosti zaustavila je realizaciju sumnjivih investicija čime je grad sačuvan od dalje devastacije. Očigledno da je zakonito i visokostručno obavljnje dužnosti od strane Vladana Stevovića zasmetalo onim investitorima koji su podržali nasilno uspostavljanje vlasti i svrgavanje legitimno izabranih predstavnika građana”, ističu u Carevićevom kabinetu.

Povezani članci

05. Februar 2021.

Glavni arhitekta Budve ne smije da potpiše nijedan akt

Dodaju da su na “nezakonito postupanje inspektorke Upravne inspekcije uložili žalbu, te očekuju od ministarke Tamare Srzentić da u hitnom roku postupi na osnovu činjenica i dokaza koje su dostavili.

"Kao i da pokrene pitanje odgovornosti inspektorke Jovane Nišavić, koja je zbog svega navedenog očigledno zloupotrebila svoju dužnost. Ostaci DPS kadrova u Upravnoj inspekciji na ovaj način misle da mogu da produže dejstvo državnog udara u Budvi zbog čega je neophodno da nadležna ministarska konačno reaguje i uspostavi zakonito postupanje u Upravnoj inspekciji. Takođe, očekujemo da u skorijem roku, svi heroji proljeća iz Upravne inspekcije budu sankcionisani po zakonu jer u Crnoj Gori, jednom zauvijek treba raščistiti sa političkom korupcijom, promjenom izborne volje građana, zloupotrebom državnih funkcija i službene dužnosti u političke svrhe”, zaključuju u reagovanju.