Ulcinj: 130 učenika u samoizolaciji nakon trodnevnog boravka na Žabljaku

"Ne znamo koliko je zaraženih, rekao sam im da ne dolaze u školu. Epidemiološke službe su tu i uskoro ćemo imati sve rezlutate. Daj bože da su samo ovi što su već pozitivni", kazao je Katana

60897 pregleda 842 reakcija 79 komentar(a)
Danas ispred Doma zdravlja u Ulcinju, Foto: Privatna arhiva
Danas ispred Doma zdravlja u Ulcinju, Foto: Privatna arhiva

Sto trideset učenika srednje škole "Bratstvo Jedinstvo" u Ulcinju, od danas je u samoizaloaciji, potvrdio je Vijestima direktor te školske ustanove Husein Ceno Katana. Crvena lampica upaljena je nakon što su redovna sedmična testiranja potvrdila da je nekoliko učenika pozitivno na Covid 19. Svi oni bili su dio školske ekspedicije od 130 učenika i dva profesora, koji su tri dana početkom prošle sedmice boravili na Žabljaku gdje su bili na skijanju. Situacija poprima alarmantne razmjere ako se ima u vidu i činjenica da su, nakon povratka u srijedu, oni pohađali nastavu u četvrtak i petak.

"Ne znamo koliko je zaraženih, rekao sam im da ne dolaze u školu. Epidemiološke službe su tu i uskoro ćemo imati sve rezlutate. Daj bože da su samo ovi što su već pozitivni", kazao je Katana.

Ispred Doma zdravlja jutros je bila velika gužva i svi strepe da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći.

Katana je kazao da učenicima nije odobrio odlazak na Žabljak već da su pošli "na svoju ruku".

"Kontaktirao sam i ministarstvo, rekli su mi da ne brane ali da ne preporučuju. Ja im ipak nijesam dao dozvolu. Oni su rekli da neće dolaziti u školu ta tri dana i sada treba da vidimo kako će opravdati časove mada jedan broj njih nastavu prati on line", kazao je Katana. Dodao je da je profesorima fizičkog vaspitanja Roki Ljuljđuraju i Kadriju Sinaniju odobrio da vode učenike kada je vidio da je već sve spremno za put.

"Ovo dodatno usložnjava situaciju jer imamo dva učenika koji su ranije bili pozitivni na Covid 19, nakon što su bili na rođendanskoj žurci u jednom od kafića preko puta škole. Ovdje u školi učenici imaju sve uslove da se paze od virusae ali kad izađu preko vrata, mi smo nemoćni", kazao je Katana.

Bonus video: