sastanak premijera sa reisom islamske zajednice

Krivokapić: Vlada spremna da partnerski razvija odnose sa Islamskom zajednicom

Krivokapić, komentarišući buduće formiranje Mješovite komisije za implementaciju Ugovora, potvrdio je da je put Vlade evropska agenda koja podrazumijeva poštovanje demokratskih vrijednosti Evropske unije, ljudskih prava i sloboda, kao i pravo na slobodno ispovijedanje vjere građana svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori

6544 pregleda 20 reakcija 11 komentar(a)
Fejzić i Krivokapić, Foto: gov.me
Fejzić i Krivokapić, Foto: gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Krivokapić je u srdačnom razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog prilike da razmijeni poruke poštovanja i prijateljstva prema najvišem zvaničniku jedne od tri tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori.

Premijer je izrazio spremnost Vlade da partnerski razvija odnose sa Islamskom zajednicom u CG i da uz dobronamjerne predloge i dogovore, zajednički rade na rješavanju problema, koji stoje pred tom vjerskom organizacijom.

Fejzić je, zahvalivši se na prijemu, rekao da Islamska zajednica i Vlada imaju zajedničke evropske partnere, te da od Vlade očekuje razumijevanje i partnerski odnos, posebno kada je riječ o pravima i zapošljavanju pripadnika manjinskih naroda.

Fejzić je Krivokapića upoznao i sa problemima sa kojim se ta vjerska organizacija suočava, a koji se tiču kapaciteta Muslimanskog groblja, poreskih dugovanja, Medrese i implementacije Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade i Islamske zajednice.

Krivokapić, komentarišući buduće formiranje Mješovite komisije za implementaciju Ugovora, potvrdio je da je put Vlade evropska agenda koja podrazumijeva poštovanje demokratskih vrijednosti Evropske unije, ljudskih prava i sloboda, kao i pravo na slobodno ispovijedanje vjere građana svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas