Simović: Raditi na smirivanju tenzija i povratku na uvažavanje razlika

"Svi zajedno, bez obzira kako se politički, nacionalno ili vjerski izjašnjavali moramo raditi na smirivanju tenzija i povratku na uvažavanje naših razlika"

3192 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović, sastao se sa predstavnicima Islamske zajednice, iskazao žaljenje zbog incidenta koji se desio i uputio im izvinjenje u ime svih građana Nikšića.

Simović je, kako stoji u saopštenju za javnost, konstatovao da je u poslednjih godinu dana stvoren ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i da svi zajedno, bez obzira kako se politički, nacionalno ili vjerski izjašnjavali moramo raditi na smirivanju tenzija i povratku na uvažavanje naših razlika.

Iskazao je spremnost da Opština Nikšić sanira štetu nastalu na objektu i poručio da većinski Nikšić neće dozvoliti da "grad postane sjedište prljavog nacionalizma i aveti prošlosti, uz jasno iskazano očekivanje od nadležniih državnih organa da reaguju hitno, pronađu i sankcionišu počinioce“.

"Predstavnici Islamske zajednice, zahvalili su predsjedniku na prijemu i iskazanoj podršci, navodeći da je muslimanska zajednica uznemirena zbog događaja. Iskazali su molbu svim političkim akterima da spuste tenzije, jer postoji strah da konstrolisano širenje nacionalizma može ubrzo postati nekontrolisano. Naveli su da ovo nije napad na muslimansku zajednicu, nego napad na cio građanski Nikšić i da se nadaju da će uskoro moći opet živjeti finim i ugodnim životom, kao i do sada“, stoji u saopštenju za javnost.

Simović se telefonskim putem čuo i sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Bonus video: