"došlo do neprimjerenih polemika"

Fejzić: Prihvatam lični propust, došlo do politizacije i uznemirenja dijela javnosti

“Primijetio sam ga jer se nalazi preko puta ulaza novih kancelarija Mešihata, a moguće i što je isti svježe “retuširan””, naveo je Fejzić

33857 pregleda 427 reakcija 74 komentar(a)
Fejzić, Foto: Luka Zeković
Fejzić, Foto: Luka Zeković

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić, kazao je da prihvata lični propust jer je, kako je naveo, umjesto ukazivanja na društveno neprihvatljivo ponašanje došlo do politizacije i uznemirenja dijela javnosti.

On je, povodom polemike koja se otvorila u vezi neprimjerenog grafita na Osmanagića džamiji u Podgorici, rekao da je činjenica da je grafit primijetio neposredno prije nego što je tu informaciju podijelio s javnošću.

“Primijetio sam ga jer se nalazi preko puta ulaza novih kancelarija Mešihata, a moguće i što je isti svježe “retuširan””, naveo je Fejzić.

On je kazao da se, prilikom objavljivanja informacije, uzdržao od svakog komentara i aluzije na krivca, ali je, kako je naveo, i pored toga došlo do neprimjerenih polemika koje su, umjesto pitanja šta će krst na džamiji, tražile odgovor na pitanje od kada je on tu.

“Ovom prilikom prihvatam lični propust što je umjesto ukazivanja na društveno neprihvatljivo ponašanje došlo do politizacije i uznemirenja dijela javnosti. To sam prije svega obavezan prema velikom broju građana svih vjera i nacija koji su najbolji čuvari vrijednosti suživota i tolerancije”, zaključio je Fejzić.