Obijene kancelarije Uprave za šume u Kolašinu

U prostorijama su bila i dva kompjutera, četiri nove automobilske gume za službena vozila, ali ni to nije zanimalo provlanike

10221 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kancelarije kolašinske Radne jedinice (RJ) Uprave za šume (UŠ) obijene su su u noći između petka i subote.

Provalnik ili više njih, prema dosadašnjim informacijama, nijesu ništa odnijeli, ali su obili kasu, brave na ormarima i ispreturali stvari u kancelarijama.

Kako je kazao Radovan Dabetić direktor RJ Uprave za šume u Kolašinu, u kasi su bili šumarski žigovi i pečati, ali ni oni nijesu ukradeni.

"Provalnici su ušli sa donje strane, ne na glavni ulaz, iz Ulice 13. jula. Donji sprat pripada drugim vlasnicima. Taj prostor. Očigledno, nije zanimao provalnike. Na gornjem spratu smo zatekli svaku kancelariju sa provaljenim vratima. Obili su kase u kojima su šumarski žigovi i pečati , ali ništa nije otuđeno”, reko je Dabetić.

Provaljena vrata kancelarija prvi je, u subotu ujutro, primjetio radnik zadužen za održavanje grijanja i termo-instalalacija.

Dabetić podsjeća da je u kasama nekad bilo oružje, ali je ono, kako je objasnio “davno predato nadležnim organima”.

Kazao je i da ne fali ništa od papira i dokumenata. U prostorijama su bila i dva kompjutera, četiri nove automobilske gume za službena vozila, ali ni to, očigledno, nije zanimalo provlanike.

Iz kolašinske policije kažu da su “preduzete sve neophodne zakonske radnje u cilju otkrivanja počinilaca”.

Bonus video: