Mugoša: Nijesam onemogućio ovjeravanje akata

"Tvrdnje dr Milene Popović Samardžić ‘da nije došlo ni do kakvog fizičkog kontakta, a kamoli obračuna, nije bilo ni povišenog tona’, demantujem citiranjem Zapisnika o obavještenju prikupljenom od građanina: ‘U jednom momentu, oko 15.30 časova, u moju kancelariju je ušla doktorica Snežana Ćorac, koja me poznaje nekih 15 godina. Ja sam se tom prilikom nalazila u hodniku i za istom ušla u kancelariju. Ista je zahtijevala da joj dam pečat"

6895 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
MugošaReagovanje dr Aleksandra Mugoše u vezi sa nedavnim događajem u Ljekarskoj komori:, Foto: Filip Roganović
MugošaReagovanje dr Aleksandra Mugoše u vezi sa nedavnim događajem u Ljekarskoj komori:, Foto: Filip Roganović

Povodom izjava predsjednice Skupštine Ljekarske komore Milene Popović Samardžić, u vezi sa nedavnim događajem u tom strukovnom udruženju, oglasio se predsjednik Komore Aleksandar Mugoša.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“U tekstu pod naslovom ‘Krivično djelo ili prekršaj u događajima u Ljekarskoj komori’ navedeno je da je protiv mene podneseno niz krivičnih prijava, za koje ja još uvijek nijesam dobio obavještenja nadležnih organa. Ne dovodeći u pitanje da li su prijave podnesene ili ne, svakako demantujem da sam ‘zaključavanjem službenih pečata onemogućio da se ozvaniče odluke delegata Skupštine Komore’. Istina je da se od zaposlenih službenica Ljekarske komore od strane dr Milene Popović Samardžić, dr Žanke Cerović, dr Snežane Ćorac i supruga dr Milene Popović Samardžić zahtijevalo da im se preda pečat Komore, za što zaposlene službenice nemaju ovlašćenja. Pečati Komore stoje uvijek na istom mjestu, a korišćenje pečata regulisano je Uputstvom o izradi, čuvanju, upotrebi i uništavanju pečata i štambilja Ljekarske komore. Kako je ovo drugi put, u kratkom vremenskom periodu, da iste osobe uznemiravaju službenice Ljekarske komore, tražeći da im se preda pečat Komore, razumljivi su razlozi njihovog zaključavanja. Nije istina da sam ‘onemogućio ovjeravanje akata službenim pečatom’. Kako se trenutno nijesam nalazio u službenim prostorijama Komore, dr Mileni Popović Samardžić i ostalima je jasno saopšteno da ću doći u prostorije Komore, a ukoliko ne mogu da čekaju da ostave donesena akta. Pomenute osobe su odbile da ostave akta. Počele su da obilaze prostorije Komore i otvaraju radne stolove zaposlenih. Jedna od zaposlenih pozvala je pripadnike MUP-a zbog pretrpljenog straha i potrebe za ličnom zaštitom.

Tvrdnje dr Milene Popović Samardžić ‘da nije došlo ni do kakvog fizičkog kontakta, a kamoli obračuna, nije bilo ni povišenog tona’, demantujem citiranjem Zapisnika o obavještenju prikupljenom od građanina: ‘U jednom momentu, oko 15.30 časova, u moju kancelariju je ušla doktorica Snežana Ćorac, koja me poznaje nekih 15 godina. Ja sam se tom prilikom nalazila u hodniku i za istom ušla u kancelariju. Ista je zahtijevala da joj dam pečat…Tom prilikom se ponašala veoma bahato i uporno je tražila pečat. Tada je krenula ka mom stolu, tražeći pečat…Ja sam je zamolila da to ne radi i ponovila joj da pečat nije kod mene, a ona je počela da otvara fioke od mog stola. Kako sam se ja osjećala veoma uznemireno zbog njenog ponašanja, a ona je konstantno zahtijevala da joj dam pečat, u jednom momentu me sa obje ruke odgurnula da se pomjerim. Tom prilikom ja nijesam pala, ali sam ostala u šoku zbog njenog ponašanja’. Zapisnik je sačinjen u danu događaja, vrijeme 20,05 časova.

Nakon događaja, službenica Ljekarske komore pregledana je u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore od strane dežurnog ljekara“, stoji u reagovanju Mugoše dostavljenom redakciji.

Bonus video: