FOTO Budva: Zapečaćena igrališta, teretane na otvorenom i sportski tereni

Opštinski tim je donio 12 preventivnih mjera, sa suzbijanje širenja zaraze koronavirusom

40545 pregleda 59 reakcija 33 komentar(a)
Detalj iz Budve, Foto: Komunalna policija i inspekcija Budva
Detalj iz Budve, Foto: Komunalna policija i inspekcija Budva

Komunalna inspekcija i policija postupajući po mjerama koje je jutros donio Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, zapečatila je sva igrališta za djecu, teretane na otvorenom i sportske terene.

To je Vijestima potvrdio vršilac dužnosti Komunalne inspekcije i policije Darko Čelebić.

Opštinski tim jutros je donio 12 preventivnih mjera, sa suzbijanje širenja zaraze koronavirusom na području Budve, gdje je broj inficiranih prešao 970.

“Na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za spriječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i spriječavanje prenošenja novog koronavirusa koju je donijelo Ministarstvo zdravlja i Preporuka IZJCG, u cilju efikasnije zaštite zdravlja građana i sprečavanja prenošenja virusa, opštinski Tim donosi naredbu o zabrani korišćenja svih šetališta na teritoriji Opštine Budva (Jaz, Budva, Bečići, Rafailovići, Miločer, Sveti Stefan, Pržno, Petrovac, Buljarica); svih plaža, trgova, parkova i javnih površina pogodnih za okupljanja koje se nalaze na teritoriji ove opštine kao i platoa ispred Starog grada. Opštinski Tim je donio odluku da na prostoru Starog grada mogu boraviti samo vlasnici objekata i oni koji žive i rade na ovom lokalitetu, u skladu sa izdatim naredbama nadležnih državnih organa. Zadužuje se Komunalna policija da vrši kontrolu poštovanja izdatih zabrana korišćenja u saradnji sa Centrom bezbjednosti Budva. Svi koji prekrše izdate naredbe biće procesuirani shodno propisanim zakonskim sankcijama”, navodi se između ostalog u donijetim mjerama.

Bonus video: