sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje

Komnenović: Zatvoriti dječja igrališta i teretane na otvorenom u Tivtu, maksimalno pooštriti kontrolu poštovanja mjera

Kako je saopšteno iz Opštine, Epidemiološka služba Doma zdravlja Tivat bilježi smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, a prema riječima direktorke Jasminke Anđelić, ta zdravstvena ustanova raspolaže dovoljnim količinama PCR i brzih testova, ali i drugih medicinskih sredstava

11985 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović naložio je zatvaranje dječjih igrališta i teretana na otvorenom u tom gradu.

On je, kako je saopšteno iz Opštine Tivat, urgirao da Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine i tivatsko Odjeljenje bezbjednosti (OB) maksimalno pooštre kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, svako iz svoje nadležnosti.

Komnenović je, na današnjem sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, informisao sagovornike o online sastanku predstavnika Opštinskog tima sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje, koji je rezultirao redovnom komunikacijom opština sa te dvije institucije.

Kako je saopšteno iz Opštine, Epidemiološka služba Doma zdravlja Tivat bilježi smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, a prema riječima direktorke Jasminke Anđelić, ta zdravstvena ustanova raspolaže dovoljnim količinama PCR i brzih testova, ali i drugih medicinskih sredstava.

Navodi se da je u Tivtu trenutno 368 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

“U toku su pripreme za početak vakcinisanja, i po trenutnom planu imunizacija će se sprovoditi u prilagođenom kontejneru postavljenom uz sam objekat Doma zdravlja. Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici i osobe starije od 80 godina”, navela je Anđelić.

Načelnik OB Tivat, Dragan Kontić, kazao je da je policija u proteklih deset dana kontrolisala 252 osobe, kojima je izrečena mjera samoizolacije.

On je naveo da su u istom vremenskom periodu podnešene četiri krivične prijave.

“OB Tivat vanredno angažuje službenike kako bi pokrili sve aktivnosti. Redovne kontrole sprovodi i opštinska komunalna policija i inspekcija, u svim djelovima grada, obilazeći ugostiteljske objekte, javne površine na kojima se stvaraju redovi”, rekao je Kontić.

On je kazao da se kontroliše i poslovanje taksi prevoza i primjene epidemioloških mjera u javnom prevozu.

Iz Crvenog krsta Tivat saopšteno je da je u proteklom periodu pomoć u higijenskim i prehrambenim paketima stigla do 120 romskih porodica, a da su namirnice dostavljene i za 60 porodica u stanju socijalne potrebe.

“Tivatski Crveni krst na Lovanju je dopremio 20 paketa tople odjeće i higijenske pakete po potrebi. Neometano radi i geronto servis, a za naredni period planirana je i podjela ćebadi”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je dežurni telefon Crvenog krsta Tivat 069 968 173, a aktivan je i broj opštinskog call centra (069 351 251), na koji građani mogu pozvati ukoliko im je potrebna pomoć oko kupovine i dostave osnovnih namirnica.

Služba zaštite i Komunalno preduzeće Tivat definisali su raspored sprovođenja dezinfekcije javnih prostora i ustanova za period od narednih osam dana.

“Naredni ciklus dezinfekcije grada otpočinje sjutra uveče nakon 21 sat, a u ovoj aktivnosti svoj doprinos daju Dobrovoljno vatrogasno društvo "Krtoli” i “Vodovod i kanalizacija” Tivat”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas