U MINISTARSTVU EVROPSKIH POSLOVA

Pobjednicima takmičenja o EU uručene nagrade

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović im je, uz lap top, bicikl i elektronski čitač knjiga Kindle, uručio i diplome za prva tri osvojena mjesta
210 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2017. 14:55h

Pobjednicima takmičenja putem interneta „Koliko znaš o EU?“, Cani Bulatović, Jovanu Popoviću i Relji Saviću, danas su u Ministarstvu evropskih poslova uručene nagrade.

Kako navode iz tog Vladinog resora, ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović im je, uz lap top, bicikl i elektronski čitač knjiga Kindle, uručio i diplome za prva tri osvojena mjesta.

Pejović je naglasio da rezultati koje su osnovci postigli na takmičenju pokazuju da mladi ne samo što imaju znanje o EU, već znaju da koriste i najsavremenije tehnologije.

„Ono što ste pokazali na takmičenju govori da znate prema čemu Crna Gora stremi, a to je Evropska unija čiji ćete vi biti dio, u okviru koje ćete se kretati, studirati i na kraju raditi. Upravo vi ćete biti korisnici svega na čemu danas radimo. Čestitam vam na odličnom rezultatu, koji pokazuje da imamo sjajnu budućnost“, poručio je Pejović najboljim učesnicima takmičenja.

Cana Bulatović, učenica VIII razreda podgoričke O. Š. „Savo Pejanović“, osvojila je prvo mjesto na takmičenju za učenike završnih razreda crnogorskih osnovnih škola. Drugoplasirani je Jovan Popović, učenik IX razreda O. Š. „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada, dok je na trećem mjestu Relja Savić, učenik IX razreda O. Š. „Sutjeska“ iz Podgorice.

Cana smatra da njeni vršnjaci znaju dosta o EU. Poručila je da EU za nju znači povezivanje svih evropskih država, ali i podsticaj i drugim državama da se uključe u rješavanje globalnih izazova.

U kvizu "Koliko znaš o EU?" prošle sedmice učestvovalo je 115 učenika završnih razreda crnogorskih osnovnih škola. Takmičenje je sprovelo Ministarstvo evropskih poslova u okviru projekta “EU4ME” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Galerija