Mještani Drača u Podgorici i dalje bez vode

„U skladu sa tim će se dogovoriti dinamika izvođenja radova, odnosno povremena obustava istih, kako bi potrošačima iz ove ulice bilo omogućeno snabdijevanje vodom u određenim periodima dana, o čemu će biti upoznati predstavnici mjesne zajednice, saopštili su „Vijestima“ iz „Vodovoda“
105 pregleda 1 komentar(a)
česma, v oda, Foto: Shutterstock
česma, v oda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.12.2017. 13:04h

Radovi na iskopu kanala za polaganje kanalizacionog cjevovoda na Draču trajaće još 5 do 6 dana saopšteno je iz gradske kompanije „Vodovod i kanalizacija“, zbog čega stanovnici ovog podgoričkog naselja neće imati redovno vodosnabdijevanje.

„U skladu sa tim će se dogovoriti dinamika izvođenja radova, odnosno povremena obustava istih, kako bi potrošačima iz ove ulice bilo omogućeno snabdijevanje vodom u određenim periodima dana, o čemu će biti upoznati predstavnici mjesne zajednice, saopštili su „Vijestima“ iz „Vodovoda“.

Iz „Vodovoda i kanalizacija“ saopšteno je da je u toku izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kučkoj ulici na Draču u nekoliko navrata dolazilo do oštećenja cjevovoda, zbog čega su potrošači ostajali bez vode.

„Ekipe vodovodne mreže prate radove na terenu i odmah intervenišu, odnosno pristupaju popravci kvara. Zbog specifičnosti terena i male širine ulice, a obzirom da se trasa buduće kanalizacione mreže poklapa sa trasom postojećeg cjevovoda, nemoguće je izbjeći ovakve situacije“, ističu iz „Vodovoda“.

Nekoliko stanovnika podgoričkog naselja Drač požalilo se "Vijestima" da u tom naselju u Podgorici, vode nema od nedjelje ujutro.

"Vodu nemamo od jutros u osam sati. Navodno su radnici, prilikom radova za novu zgradu, prekinuli cijev", kazala je jedna mještanka.

Istakla je da im je u Vodovodu rečeno da je kvar bio saniran, ali cijev je opet pukla nakon toga.

Bonus video: