Stijepović postavio kamen temeljac: Dom starih za dvije i po godine

„Mislim da su naši najstariji sugrađani posebno zaslužni da vodimo brigu o njima na najbolji mogući način. To su naši sugrađani koji su ugtradili svoje znanje, stručnost i sposobnost u izgradnju naše Podgorice koja izgleda danas tako kako izgleda. Mi smo dužni da zbog te međugeneracijske solidarnosti da im vratimo brigom o njima kada dođu u takozvano treće životno doba“, rekao je Stijepović
151 pregleda 9 komentar(a)
Romi stanovi, Slavoljub Stijepović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Romi stanovi, Slavoljub Stijepović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 18.12.2017. 18:10h

Podgorica za 30 mjeseci treba da dobije svoj prvi Dom starih u kojem će biti omogućen boravak za 270 korisnika.

Kamen temeljac za izgradnju Doma starih na Koniku postavio je danas ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač.

Dom za stare će se graditi u partnerstvu Vlade Crne Gore i Glavnog grada, a za njegovu izgradnju će biti utrošeno oko 12 miliona eura.

Purišić je kazao da crnogorsko društvo stari, te da se izgradnjom Domova za stara lica izlazi u susret potrebama ove generacije.

„Dom je namijenjen prije svega starijim licima iz centralnog regiona Crne Gore, jer dovršavamo Dom za starija lica u Pljevljima, kapaciteta 62 korisnika. Već se koriste domovi za stara lica u Risnu i Bijelom Polju i na ovaj način se stvaraju dodatni kapaciteti i pokazuje se briga Vlade i Glavnog grada za adekvatno zbrinjavanje lica“, rekao je Purišić.

Dodao je da će u Domu za stare biti zapošljeno 90 lica.

Stijepović je kazao da je Glavni grad za izgradnju izdvojio 3 miliona eura, odnosno obezbijedio zemljište i komunalije. Dodao je da su poslije dugo godina iščekivanja, danas ozvaničili početak radova.

„Mislim da su naši najstariji sugrađani posebno zaslužni da vodimo brigu o njima na najbolji mogući način. To su naši sugrađani koji su ugtradili svoje znanje, stručnost i sposobnost u izgradnju naše Podgorice koja izgleda danas tako kako izgleda. Mi smo dužni da zbog te međugeneracijske solidarnosti da im vratimo brigom o njima kada dođu u takozvano treće životno doba“, rekao je Stijepović.

Kalač je izjavio da je ovo kapitalni projekat koji je značajan ne samo za Podgoricu već za Crnu Goru. On je dodao da smatra da bi slični objekti trebali da se nalaze u svakoj crnogorskoj opštini.

„Objekat Doma starih je bruto građevinske površine oko 11 hiljada kvadrata, od čega je 9 hiljada i 800 kvadrata korisne površine. Biće opremljen svim potrebnim sadržajima neophodnih starim licima... Svi su pokazatelji da se ovaj projekat može završiti u predviđenom roku“, kazao je Kalač.

Objekat je ugovoren sa opremanjem i u ovom roku prema riječima Kalač očekuje se u potpunosti završen objekat, spreman za useljenje.

Bonus video: