Marković: Rezultati postignuti za vrijeme aktuelne vlasti u Podgorici su impresivni

"Biću spreman da se lično uključim u rješavanje važnih pitanja za Podgoricu", kazao je Marković, ocjenivši da su dobri rezultati na nivou glavnog grada i države rezultat uspješne implementacje Vladinih politika
83 pregleda 9 komentar(a)
Duško Marković, Slavoljub Stijepović, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Slavoljub Stijepović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.12.2017. 12:07h

Rezultati postignuti za vrijeme aktuelne vlasti u Podgorici su impresivni i to je za svaku pohvalu, ocijenio je premijer Duško Marković i naglasio odličnu saradnju Vlade i Glavnog grada.

Marković je razgovarao sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, predsjednikom Skupštine Đorđem Suhikom i zamjenicima gradonačelnika Časlavom Vešovićem i Borisom Mugošom, uoči sjutrašnjeg Dana Glavnog grada.

Marković je čestitao sjutrašnji praznik građanima Podgorice i rukovodstvu Gladnog grada.

"Rezultati postignuti za vrijeme aktuelne vlasti u Podgorici su impresivni. To je za svaku pohvalu i za takav rad imaćete podršku Vlade i u narednom periodu“, istakao je premijer.

Marković je kazao da ohrabruje činjenica da je značajno poboljšana saradnja između Vlade i Glavnog grada.

Prema njegovim riječima, unaprijeđene su administrativne procedure i podignut nivo efikasnosti. "Intenzivno se radi na uspostavljanju funkcionalnijeg sistema".

"Biću spreman da se lično uključim u rješavanje važnih pitanja za Podgoricu", kazao je Marković, ocjenivši da su dobri rezultati na nivou glavnog grada i države rezultat uspješne implementacje Vladinih politika.

Predstavnici Gladnog grada grada su ocijenili da je saradnja između Vlade Crne Gore i Glavnog grada odlična i iznad očekivanja.

"Rezultati takve saradnje su mnogi uspješno realizovani projekti u Podgorici. Efikasnom saradnjom između Vlade i Glavnog grada otklonjena su mnoga uska grla što je rezultitalo uspješno realizovanim projektima", kaže se u saopštenju.

Sigurno je, ocijenili su predstavnici Glavnog grada, da bez tako uspješne saradnje učinak administracije Glavnog grada ne bi bio na sadašnjem nivou.

Kako je rečeno, realizuju se kapitalni, kao i projekti komunalne, socijalne i društvene infrastrukture, a značajno je unaprijeđena kulturna ponuda.

Stijepović je naglasio činjenicu da je za posljednje tri godine na području Podgorice uloženo više od 100 miliona eura.

Kako je saopšteno, u saradnji između Vlade i Glavnog grada realizije se nekoliko kapitatalno važnih projekata.

Riječ je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda čija će realizacija koštati oko 50 miliona eura, Jugozapadna zaobilaznica koštaće 15 miliona, Donjogorči bulevar je vrijedan oko 10 miliona, a Dom starih je investicija vrijedna 12 milona EUR.

"Sinergijom saradnje između Vlade i Glavnog grada značajno će se unaprijediti uslovi života u Podgorici", kaže se u saopštenju iz Vlade.

Marković je kazao da će Podgorica vrlo brzo doživjeti neviđenu ekspanziju. "Izgradnjom autoputa, i još nekih saobrćajnica u Crnoj Gori, postaće mnogo dostupnija. Stvoriće se velike prednosti za crnogorsku ekonomiju".

"U 2020. godini Podgorica će biti grad neviđenih potencijala", ocijenio je Marković i poručio rukovodstvu da treba da se pripreme za takav status Glavnog grada u bliskoj budućnosti.

Bonus video: