"epidemiološka situacija u opštini prilično složena"

Za štićenike i zaposlene Doma za stare u Risnu 300 doza vakcine Sputnjik V

"Nakon imunizacije u Domu za stare u Risnu, počećemo i vakcinaciju ostalih lica u našoj opštini, koja spadaju u prioritetne grupe

17883 pregleda 353 reakcija 8 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Domu zdravlja Kotor, iz Montefarma, je danas isporučeno 300 vakcina Sputnjik V, kojima će biti vakcinisani štićenici i zaposleni u Domu za stare u Risnu, a dolazak vakcina u toj zdravstvenoj ustanovi vide kao najavu početka rješavanja teške epidemiološke situacije.

Direktor Doma zdravlja Kotor, Igor Kumburović, kazao je da je trenutna epidemiološka situacija u toj opštini prilično složena.

"Vjerujem da moje kolege daju svoj maksimum kako bismo pružili neophodnu pomoć našim sugrađanima. Doze koje su danas stigle, a radi se o 300 vakcina, namijenjene su štićenicima i zaposlenima Doma za stare u Risnu, kako je predviđenom Nacionalnom strategijom za imunizaciju i rasporedom prioritetnih grupa", rekao je Kumburović.

Dolazak vakcina, kako smatra, je najava početka rješavanja jako teške i iscrpljujuće situacije.

"Nakon imunizacije u Domu za stare u Risnu, počećemo i vakcinaciju ostalih lica u našoj opštini, koja spadaju u prioritetne grupe. Dom zdravlja Kotor je spreman da odradi proces imunizacije naših sugrađana. Rukovodili smo se svim važećim domaćim i međunarodnim preporukama i protokolima, a u skladu sa onim što su naši kapaciteti i resursi. Tako da očekujem da ovaj proces teče nesmetano“, poručio je Kumburović.

Zdravstveni radnici su, kako je naveo, obučeni i spremni da daju sve informacije građanima koji budu pozvani da prime vakcinu.

"Tu smo da pružimo sva potrebna objašnjenja, informacije i predočimo benefite vakcinacije. Napomenuo bih da je vakcinacija dobrovoljna i krajnja odluka je na građanima. Nadam se dobrom odazivu i preporučujem vakcinaciju", rekao je Kumburović.

Kada bude u prilici i kada za to dođe vrijeme, po definisanim prioritetima i sam će se, kako je rekao, vakcinisati.

"Tako da nemam ni najmanju dilemu o sigurnosti i važnosti ovog procesa“, zaključio je Kumburović.