NVO "Izvor života" uručila pomoć porodicama iz Žabljaka Crnojevića: Namirnice, voda, benzin, stočna hrana...

Direktorica "Izvora života", Konstantina Vojinović je kazala da je nekoliko kompanija najavilo pomoć u suhomesnatim proizvodima, dok će Opština Cetinje i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja preduzeti dodatne mjere da se porodicama iz Žabljaka Crnojevića pomogne

7713 pregleda 29 reakcija 0 komentar(a)
Dostavljanje pomoći, Foto: NVO Izvor života
Dostavljanje pomoći, Foto: NVO Izvor života

Predstavnici nikšićke nevladine organizacije (NVO) "Izvor života" obišli su poplavljeno područje Žabljaka Crnojevića i uručili pomoć za 25 porodica, koju su obezbijedili uz pomoć donatora.

"Za 25 porodica obezbijedili smo namirnice, 100 litara benzina, 360 bidona vode od po pet litara, povrće kao i tri tone stočne hrane koja će biti isporučena tokom sljedeće sedmice. Pomoć je obezbijeđena zahvaljujući kompanijama ‘Hel’, ‘Akva Bjanka’, ‘Euro petrol’, kao i porodici iz Berlina koja insistira na anonimnosti, a koja je donirala namirnice i tri tone stočne hrane. Vrijednost njihove donacije je 1.500 eura", kazala je direktorica "Izvora života", Konstantina Vojinović.

Kako je kazala, nekoliko kompanija najavilo je pomoć u suhomesnatim proizvodima, dok će Opština Cetinje i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja preduzeti dodatne mjere da se porodicama iz Žabljaka Crnojevića pomogne.

"Hvala svima koji su prihvatili naš poziv da pomognemo tim ljudima u teškom vremenu za njih kada su odsječeni od svih. Sve ono što su tokom ljeta radili i spremali im je poplavljeno, a nekim mještanima, nažalost, stradala je i stoka. Nadamo se da će vrlo brzo izaći iz krize, a još jednom se pokazalo da svi zajedno možemo mnogo", zaključila je Vojinović.

Bonus video: