Podgorica: Privatnu školu gradiće u Tološima

Firma koja će graditi u Tološima posjeduje parcelu od 1.223 metra kvadratna, u sklopu Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2 dio”

5033 pregleda 1 komentar(a)
Statusne promjene nijesu im poznate: Ministarstvo prosvjete, Foto: VIJESTI
Statusne promjene nijesu im poznate: Ministarstvo prosvjete, Foto: VIJESTI

Privatna ustanova Obrazovni centar “United Kids International Montenegro” prijavila je urbanističko-građevinskoj inspekciji početak gradnje objekta za stanovanje sa školstvom u prizemlju, u Podgorici.

Kako se navodi u dokumentaciji, ta privatna ustanova, čija je djelatnost osnovno obrazovanje, namjerava da gradi u Tološima.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, pak, u odgovorima za “Vijesti“ tvrde da im statusne promjene ove ustanove nijesu poznate i prijavljene.

Iz tog resora su saopštili i da su 30. oktobra 2018. izdali licencu privatnoj ustanovi Obrazovni centar - United Kids International Montenegro Podgorica, za realizaciju obrazovnog programa predškolskog vaspitanja i osnovnog obrazovanja i vaspitanja na engleskom jeziku.

“Što se tiče izgradnje novog objekta, ustanova je dužna da radi u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, kao i Pravilnikom o bližim uslovima za osnivanje ustanova u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Ukoliko ustanova vrši statusne promjene, dužna je da se obrati Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta radi promjene licence”, naveli su iz PR službe resora ministarke Vesne Bratić.

Firma koja će graditi u Tološima posjeduje parcelu od 1.223 metra kvadratna, u sklopu Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2 dio”.

To zemljište, koje su prema katastarskim podacima stekli kupovinom, vodi se na Tijanu Azar Đurović.

Ona je osnivač firme i ima 50 odsto udjela, a isto toliko se vodi na drugog osnivača Manny Azar.

Direktor firme je Dijana Elezović, a tokom registracije 2017, kao djelatnost su prijavili predškolsko obrazovanje.

Firmu sa tom djelatnošću su, u međuvremenu, likvidirali, a 2018. odnovali novu, istog imena, ali sa drugom djelatnosšću - osnovno obrazovanje.

Bonus video: