Krajnji rok za podnošenje prijave je 31. mart

Poziv za dostavljanje predloga za nagradu EU za istraživačko novinarstvo

Nagradni fond za Crnu Goru za 2021. godinu (za dostignuća u 2020. godini) iznosi 10.000 eura. Prva nagrada je 5.000 eura, druga 3.000 eura, a treća 2.000 eura

4907 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

BIRN sa partnerima otvorio konkurs za dostavljanje istraživačkih radova novinara iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske za dodjelu godišnje nagrade EU za istraživačko novinarstvo.

Prijave se mogu podnositi za istraživačke radove objavljene od 1. januara do 31. decembra 2020. godine koji obrađuju teme iz oblasti slobode izražavanja, vladavine prava, transparentnosti, zloupotrebe položaja, nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i korupcije.

Nagradni fond za Crnu Goru za 2021. godinu (za dostignuća u 2020. godini) iznosi 10.000 eura. Prva nagrada je 5.000 eura, druga 3.000 eura, a treća 2.000 eura.

Pravo da se kandiduju imaju pojedinci ili grupe novinara, (bez obzira na novinarski format: štampani, online, radijski i televizijski) sa radovima koji su objavljeni ili emitovani u medijima u Crnoj Gori na službenom, manjinskim ili međunarodnim jezicima.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i Turskoj ima za cilj promovisanje izvanrednih dostignuća istraživačkih novinara, kao i poboljšanje vidljivosti kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turske, navode iz Centra za istraživačko novinarstvo (CINCG). 

Krajnji rok za podnošenje prijave je 31. mart 2021. godine.

Za više informacija posjetite sljedeći sajt:

http://www.cin-cg.me/poziv-za-dostavljanje-predloga-za-nagradu-eu-za-istrazivacko-novinarstvo-3/

http://www.cin-cg.me/en/calls-open-for-eu-investigative-journalism-award-2/

Za dodatna pitanja kontatirajte: assistantcincg@gmail.com

Preporučujemo za Vas